Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔΟΥ Κέρκυρας: «Αν θες να μην σε ελέγξουμε, θα πληρώσεις» - Συνελλήφθησαν...

ΔΟΥ Κέρκυρας: «Αν θες να μην σε ελέγξουμε, θα πληρώσεις» – Συνελλήφθησαν ο υποδιευθυντής και ελεγκτές

Της Ελευθερίας Σπυράκη 

Στα ίχνη νέας εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να δρούσε σε ΔΟΥ της Κέρκυρας εκβιάζοντας φορολογουμένους βρίσκονται τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

O υποδιευθυντής ΔΟΥ, δύο ελεγκτές, ένας υπάλληλος και ένας λογιστής φέρονται να βρίσκονται πίσω από την εγκληματική οργάνωση που δρούσε σε ΔΟΥ της  Κέρκυρας εκβιάζοντας φορολογουμένους. 

 Σύμφωνα με πληροφορίες του Attica Times το κύκλωμα σε κάποιες περιπτώσεις  ζητούσαν χρήματα από φορολογούμενους για να “εξυπηρετήσουν” άμεσα το αίτημα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις απαιτούσαν χρήματα προκειμένου να κάνουν τα στραβά μάτια και να μην προβούν σε έλεγχο.

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποδόμηση της οργάνωσης ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες έπειτα από μία καταγγελία που έφθασε στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων . Οι«Αδιάφθοροι», ξεκίνησαν διακριτικά να παρακολουθούν την δράση της ομάδας και προέβησαν στις συλλήψεις των εμπλεκομένων.

Χατζηδάκης: Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά

Για την υπόθεση διαφθοράς ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες το Υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε οποία φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα. Ας το καταλάβουν όλοι: οι φορολογούμενοι έχουν την απαίτηση από εμάς να είμαστε δίκαιοι και αποτελεσματικοί. Ακόμα όμως περισσότερο δεν ανέχονται φαινόμενα διαφθοράς. Κάνουμε κάθε μέρα ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την εύλογη απαίτηση τους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!».



Ροη Ειδήσεων