Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΈρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Καθολική Εκκλησία της...

Έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος – Γιατί διατάχθηκε

Έρευνα για υπεξαίρεση 3 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της Καθολικής Εκκλησίας, με εμπλεκόμενους ιερείς και επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων, βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Έχει διαταχθεί η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων πέντε επιχειρηματιών, οι οποίοι φέρονται να έλαβαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, όταν διαπιστώθηκε ότι περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ εξαφανίστηκαν από το ταμείο της Καθολικής Εκκλησίας και κατέληξαν σε νυχτερινά κέντρα.

 

Η έρευνα αποκάλυψε την εμπλοκή δύο ιερέων της Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδος και επιχειρηματιών από την Πελοπόννησο. Τα ευρήματα έχουν ήδη μεταβιβαστεί στον εισαγγελέα, ο οποίος εξετάζει το ενδεχόμενο τέλεσης κακουργημάτων όπως υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

 

Οι ύποπτες κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών που ερευνήθηκαν από την Αρχή φανέρωσαν ότι μεγάλα ποσά, χειριζόμενα από τους ιερείς, κατέληγαν σε λογαριασμούς επιχειρηματιών ως δήθεν επενδύσεις. Η υπόθεση, η οποία άρχισε να ξετυλίγεται πριν από περίπου οκτώ χρόνια, αποκαλύπτει τώρα ότι οι ύποπτες συναλλαγές συνεχίζονταν, με την πιο πρόσφατη να αφορά το ποσό των 50.000 ευρώ.

 



Ροη Ειδήσεων