Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΈξοδος των εκδρομέων: Αδειάζει η Αθήνα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Έξοδος των εκδρομέων: Αδειάζει η Αθήνα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Πολλοί Αθηναίοι αναχωρούν για το τριήμερο λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου.

Τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε να αναστείλει τις προγραμματισμένες απεργίες της.

Αναμένεται αυξημένη κυκλοφορία στις εξόδους των εθνικών οδών, με την Τροχαία να έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους, ενώ έχει τεθεί σε ισχύ και η απαγόρευση κυκλοφορίας για μεγάλα φορτηγά στις κύριες εξόδους του εθνικού δικτύου.

Το πλάνο της Τροχαίας για το τριήμερο περιλαμβάνει την επιτήρηση των δρόμων ανά περιοχή, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Σημαντικά μέτρα της Τροχαίας θα εφαρμοστούν στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων πόλεων, όπως επίσης σε σημεία με αυξημένη επιβατική κίνηση, όπως τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και οι σταθμοί.

Σε κεντρικά σημεία, πεζοί τροχονόμοι θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία για την αποφυγή συμφόρησης, ενώ παράλληλα θα γίνονται έλεγχοι για μέθη και άλλες παραβάσεις, όπως η υπερβολική ταχύτητα και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, θα ισχύσουν περιορισμοί για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων. Οι αρχές προτρέπουν τους οδηγούς να ελέγξουν την κατάσταση του οχήματός τους πριν ταξιδέψουν, να είναι ενήμεροι για την κατάσταση των δρόμων και να οδηγούν με αυξημένη προσοχή.



Ροη Ειδήσεων