Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΚ. Μητσοτάκης για Καραμανλή, Σαμαρά: «Έκανα το καθήκον μου, τους κάλεσα προσωπικά»

Κ. Μητσοτάκης για Καραμανλή, Σαμαρά: «Έκανα το καθήκον μου, τους κάλεσα προσωπικά»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια συνέντευξη που κάλυψε πολλά θέματα, μίλησε για τη Νέα Δημοκρατία, την ιστορία και το μέλλον της. Σχολίασε τις εσωτερικές εξελίξεις του κόμματος και την απουσία των πρώην πρωθυπουργών, Καραμανλή και Σαμαρά, από την εκδήλωση της ΝΔ.

Εγώ έκανα το καθήκον μου. Τους κάλεσα προσωπικά. Από εκεί και πέρα, θα επαναλάβω ότι η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη, όχι στους αρχηγούς, όχι στους διατελέσαντες πρωθυπουργούς, αλλά στον απλό νεοδημοκράτη. Και νομίζω ότι μια μέρα γιορτής και χαράς είναι μια μέρα ενότητας για την παράταξη. Και πιστεύω ότι έτσι θα τη θυμόμαστε και θα έπρεπε να είναι όλοι σε αυτή τη γιορτή. Είμαι ο τελευταίος που θα το κρίνει. Εγώ, όπως σας είπα, το καθήκον μου το έκανα,” είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

Αναφορικά με τη ΝΔ, υπογράμμισε: “50 χρόνια από την ίδρυσή της, η Νέα Δημοκρατία παραμένει η μεγαλύτερη και πιο σταθερή πολιτική δύναμη στη χώρα. Αξίζει να αναρωτηθούμε γιατί, ενώ άλλα κόμματα πέρασαν από μεγάλες διακυμάνσεις και τα ποσοστά τους έπεσαν δραματικά, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να κρατηθεί, να αντέξει και να ενισχυθεί. Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο ότι μείναμε πιστοί στις αξίες του ιδρυτή μας, αλλά ταυτόχρονα προσαρμοστήκαμε στους καιρούς που αλλάζουν. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μας δίδαξε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη του ρεαλισμού και του πραγματισμού, πάντα απέναντι στον λαϊκισμό. Ήταν ένας ηγέτης που δίδαξε υπευθυνότητα και ρεαλισμό, αλλά και την ικανότητα να ξεπεράσει τις ιδεολογικές αγκυλώσεις και να στραφεί προς το μέλλον.”



Ροη Ειδήσεων