Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚαιρόςΚαιρός: Πέφτει η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά ανά περιοχή

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία – Δείτε αναλυτικά ανά περιοχή

Από σήμερα ο καιρός μεταβάλλεται σημαντικά, με τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά και ισχυρούς βοριάδες να κυριαρχούν στο Αιγαίο, ενώ σε όλη τη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις, οι οποίες στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά θα πυκνώσουν, προκαλώντας «ασθενείς τοπικές βροχές», κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αναμένονται αραιές νεφώσεις, τοπικά πυκνότερες. Αρχικά, «ασθενείς τοπικές βροχές» θα σημειωθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και την Κρήτη, και από το μεσημέρι και στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί, 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, με ενίσχυση στο Αιγαίο φτάνοντας τα 7 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει, ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της ανατολικής χώρας. Στα βόρεια και τη Θεσσαλία θα κυμανθεί μεταξύ 19 και 21 βαθμών, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από 22 έως 24 βαθμούς, στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 24 έως 26, τοπικά φτάνοντας και τους 27 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταξύ 22 και 24 βαθμών Κελσίου.

Περιοχές και ανέμοι:

  • Μακεδονία, Θράκη: Θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις, πιο έντονες στη Μακεδονία, όπου αναμένονται «ασθενείς τοπικές βροχές». Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 έως 5 μποφόρ, και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου, με ελάχιστη 3-4 βαθμούς χαμηλότερη στη δυτική Μακεδονία.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν με «ασθενείς τοπικές βροχές» το μεσημέρι στα νότια. Άνεμοι νοτιοανατολικοί, 3 έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 26 και τοπικά στη δυτική Πελοπόννησο έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις αυξημένες κατά διαστήματα, με «ασθενείς τοπικές βροχές». Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί, 5 έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 και τοπικά στην ανατολική Πελοπόννησο έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Προγνώσεις επόμενων ημερών:

Η πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες δείχνει μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές, με τοπικές βροχές σε ορισμένες περιοχές της δυτικής και κεντρικής Ελλάδας.



Ροη Ειδήσεων