Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΣάλος μετά τις δηλώσεις του καθηγητή κ. Γιαννή για το κυκλοφοριακό ζήτημα...

Σάλος μετά τις δηλώσεις του καθηγητή κ. Γιαννή για το κυκλοφοριακό ζήτημα στην Αττική

Έντονη αναστάτωση και αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες δηλώσεις του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Γιώργου Γιαννή, σχετικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αττική. Ο κ. Γιαννής, που έχει διακριθεί για τη συμβολή του στον τομέα της διαχείρισης κυκλοφορίας και ήταν ο εμπνευστής και σχεδιαστής του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας, θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους και αναγνωρισμένους επιστήμονες στον χώρο αυτό.

Η αίσθηση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ήταν μεγάλη, καθώς ο καθηγητής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Αττική αποτελεί συγκοινωνιακά μία ξεχασμένη πόλη. Το κυκλοφοριακό δεν έχει λύση, αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Και στον Κηφισό και σε όλη την Αθήνα, όσο υπάρχει δρόμος θα υπάρχει συμφόρηση».

Οι δηλώσεις αυτές μπορούν να θεωρηθούν ιδιαίτερα προκλητικές, δεδομένου ότι προέρχονται από έναν άνθρωπο ο οποίος, λόγω της θέσης και της εμπειρίας του, θεωρείται αρμόδιος να προτείνει λύσεις για το κυκλοφοριακό. Σύμφωνα με πηγές, οι απόψεις του έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση, καθώς πρόκειται για τον άνθρωπο που ανέλαβε τη μελέτη και τον σχεδιασμό του Μεγάλου Περιπάτου, ένα έργο που έχει δεχθεί κριτική για τις αρνητικές επιπτώσεις του στην κυκλοφορία της πόλης.

Κυκλοφοριακό: «Δεν υπάρχουν Λύσεις» σύμφωνα με τον καθηγητή του μεγάλου περιπάτου

Επιπλέον, ο σύμβουλος διαχείρισης κυκλοφορίας, κ. Κίμων Λογοθέτης, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του απέναντι στις δηλώσεις του κ. Γιαννή μέσα από άρθρο στην ηλεκτρονική εφημερίδα Attica Times. Η είδηση έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αναδημοσιευόμενη από κορυφαία ειδησιογραφικά site, όπως το Newsbomb και το ereportaz.

https://www.newsbomb.gr/bomber/apopseis/story/1594682/ki-omos-yparxoun-lyseis-gia-to-kykloforiako

Το κυκλοφοριακό ζήτημα στην Αθήνα αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα, με συνεχείς προσπάθειες για την επίλυσή του, οι οποίες ωστόσο, σύμφωνα με τα λόγια του κ. Γιαννή, ενδέχεται να μην επαρκούν για την ανακούφιση της συμφόρησης. Η δημόσια αντιπαράθεση που προέκυψε μετά τις δηλώσεις του επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα μιας ενδελεχούς συζήτησης γύρω από τις στρατηγικές διαχείρισης της κυκλοφορίας και τις μελλοντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Αττικής.



Ροη Ειδήσεων