Ακολουθήστε μας:
Σαββάτο 24 Σεπτεμβρίου
ΑρχικήSliderΓιάννης Φωστηρόπουλος: Το Παλαιό Φάληρο πρωταγωνιστής στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Γιάννης Φωστηρόπουλος: Το Παλαιό Φάληρο πρωταγωνιστής στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Συνεχίζουμε με πολυσχιδή ανάπτυξη έργων ουσίας και με δράσεις κοινωνικής πολιτικής την υλοποίηση του σχεδιασμού μας

Το Παλαιό Φάληρο είναι στο επίκεντρο της λεγόμενης Αθηναϊκής Ριβιέρας. Πως επηρεάζεται και συμμετέχει σε αυτή την μεγάλη αναπτυξιακή διαδικασία που συντελείται;

Είναι προφανές ότι όλες οι αναπτυξιακές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο ευρύτερο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, αλληλοεπηρεάζονται και αλληλοτροφοδοτούνται. Φιλοδοξία και στόχευση μας ως Δημοτική Αρχή, είναι η πόλη μας σε αυτό το δυναμικό περιβάλλον να κερδίσει το μερίδιο που της αναλογεί και της αξίζει.

Επιδιώκουμε βιώσιμη, αειφόρο ανάπτυξη, με στόχο οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες μας,  να απολαμβάνουν καθημερινά μιας ξεχωριστής ποιότητας ζωή.

Ταυτόχρονα στοχεύουμε και στην διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά όλο τον χρόνο, με οφέλη για την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Συνεχίζουμε με τόλμη, όρεξη και πολλή δουλειά! Το Παλαιό Φάληρο αναβαθμίζεται και γίνεται ακόμα πιο ελκυστικός τουριστικός προορισμός .

Βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με την Κεντρική Κυβέρνηση, την Περιφερειακή Αρχή, τους όμορους Δήμους αλλά και όσους Οργανισμούς εμπλέκονται σε αυτή την προσπάθεια, καταθέτοντας συνεχώς καινοτόμες ιδέες και καλές πρακτικές, ώστε να εξελίξουμε και να συμβάλουμε με πρωταγωνιστικό ρόλο για το Παλαιό Φάληρο στην προοδευτική ανάπλαση του νοτίου παραλιακού μετώπου και στη δημιουργία  της αποκαλούμενης Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Τι λείπει από το Παλαιό Φάληρο. Ποια έργα είναι στις προτεραιότητες σας;

Το Παλαιό Φάληρο είναι μία πόλη ξεχωριστή, με τεράστιες δυνατότητες. Οι Παλαιοφαληριώτες αισθανόμαστε τυχεροί, ευλογημένοι, προνομιούχοι που ζούμε σε αυτό το παραθαλάσσιο στολίδι της Νότιας Αττικής. Είμαστε μια πόλη δίπλα στο κέντρο της Αθήνας, με θαλασσινή αύρα νησιού, με μία ανεκτίμητη ακτογραμμή , σε ένα ιδανικό γεωγραφικό σημείο, σε απόσταση 10 λεπτών από την καρδιά της πρωτεύουσας, αλλά και από το λιμάνι του Πειραιά.

Με πράξεις αξιοποιεί την περιοχή η Δημοτική μας Αρχή εργάζεται και αξιοποιεί με πράξεις την περιοχή, ώστε να συμβάλλει μέσω πολλαπλής θετικής συμβολής, στην τοπική κοινωνία αλλά και στην εθνική οικονομία.

Ξεκινήσαμε από την παραλία μας με στόχο να αποκτήσει την παλιά της αίγλη. Τοποθετήσαμε ομπρέλες, αποδυτήρια, ντουζιέρες, διαδρόμους, κιόσκια, παγκάκια, υποδομές για ΑμεΑ και με τις φυτεύσεις μας, δημιουργήσαμε μικρούς όμορφους χώρους πρασίνου, απόλυτα εναρμονισμένους με το φυσικό περιβάλλον της παραλίας μας.

Επιπλέον, δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο και ασφαλές υπαίθριο γυμναστήριο Καλλισθενικής γυμναστικής.

Με τις νέες υποδομές διευκολύναμε την πρόσβαση και την αναψυχή για τους λουόμενους αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης.

Έχουν δρομολογηθεί δύο πολύ σημαντικά έργα για την πόλη που θα αλλάξουν εντελώς την εικόνα της.

Ήδη ανακοινώθηκε η έγκριση της χρηματοδότησης του υπόγειου παρκινγκ στον Φλοίσβο ύψους 11.020.500,34 ευρώ στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ενώ αναμένουμε σύντομα και άλλες σημαντικές εγκρίσεις και διευθετήσεις για την ανακαίνιση του κτιρίου του Φλοίσβου, όπου επίσης έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση 1.500.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.

Το αποτέλεσμα είναι ότι μπορούμε πλέον να μιλάμε για ένα μεγάλο τεχνικό πρόγραμμα, για ένα πραγματικά σπουδαίο σύνολο έργων, εμβληματικής αξίας, τα οποία πέρα της σημειολογίας τους όμως, αναδεικνύουν με ξεχωριστό τρόπο, τόσο την ταυτότητα όσο και την παραλία της πόλης μας.

Χρήματα υπάρχουν για να χρηματοδοτήσετε τα έργα που θέλετε;

Είναι αλήθεια ότι οι Δήμοι κλήθηκαν λόγω της πανδημίας να λειτουργήσουν σε μια έκτακτη και πρωτόγνωρη κατάσταση. Εμείς ως Δημοτική Αρχή εκμεταλλευτήκαμε την περίοδο της πανδημίας και του εγκλεισμού, προχωρώντας και ωριμάζοντας σημαντικές μελέτες μεγάλων τεχνικών έργων, απαραίτητων για την πόλη.

Αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, εγχώρια και ευρωπαϊκά, για τη βελτίωση των υποδομών, του κυκλοφοριακού, την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη βελτίωση των υποδομών εκπαίδευσης και αθλητισμού, την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με φώτα led.

Ανακατασκευάσαμε πλήρως την μεγάλη παιδική  χαρά στο πάρκο του Φλοίσβου, ενώ με την συνδρομή του Πράσινου Ταμείου ανακατασκευάσθηκαν ακόμα τρεις παιδικές χαρές  (Ριζαρείου, Αμφιθέας, Πλατείας Αγίων Θεοδώρων).

Αποδόθηκε ιδιαίτερη σημασία στη λειτουργικότητα και την αισθητική των δρόμων με πλακοστρώσεις πεζοδρομίων, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη διέλευση των πεζών, ενώ οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και η κατασκευή αγωγών και φρεατίων θωράκισαν  την πόλη και τις γειτονιές της από τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων. Η ανακατασκευή παλαιών ασφαλτοταπήτων και η συντήρηση του οδικού δικτύου ήταν η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

 

Έγιναν πολλά έργα στο  Παλαιό Φάληρο τα τελευταία χρόνια και έχουμε δρομολογήσει πολλά περισσότερα.

Έργα ουσίας, έργα μεγάλα, σημαντικά αλλά και δεκάδες ακόμα, που έρχονται να αντιμετωπίσουν σημαντικά και χρόνια προβλήματα αναγκών της πόλης, των κατοίκων και επισκεπτών της.

Σχετικά με την ασφάλεια, την αστυνόμευση και την έξαρση της εγκληματικότητας, ποιες είναι οι πρωτοβουλίες σας;

Η εγκληματικότητα σε όλες τις εκφράσεις της, αποτελεί γενικό, συνολικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Στο Παλαιό Φάληρο αναφέρονται συγκεκριμένες μορφές παραβατικότητας, όπως λχ. το χρόνιο πρόβλημα της πόλης μας, με άτομα που παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά και καταλαμβάνουν παράνομα το Δημόσιο χώρο, ιδιαίτερα τον περιβάλλοντα των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ.

Σε αυτή την κατεύθυνση η συνεργασία μας με τις τοπικές αστυνομικές αρχές αλλά και με την  ηγεσία της ΕΛΑΣ καθώς και με το Αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι συνεχής, εποικοδομητική και ιδιαίτερα αποτελεσματική Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στο ενδιαφέρον και την αρωγή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, που δείχνει διαρκές και ουσιαστικό ενδιαφέρον για την ασφάλεια της πόλης μας.

Στα πλαίσια του κεντρικού στόχου της πολιτικής του Υπουργείου και της Κυβέρνησης: «Ασφάλεια για όλους – Ασφάλεια παντού», κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου, το αστυνομικό τμήμα Π. Φαλήρου ενισχύθηκε με 22 ειδικούς φρουρούς από τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, με πρόσφατη δήλωσή του στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου: «Εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε στενά με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για να αισθάνονται οι πολίτες ασφαλείς στην πόλη και τις γειτονιές».

Τι σχέδια έχετε για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές;

Εδώ και σχεδόν τρία χρόνια στο Δήμο μας, έχουμε σχηματίσει μια ευρεία πλειοψηφία, με ανθρώπους από όλες τις παρατάξεις και συνδυασμούς, με μοναδικό κίνητρο όλων μας, το κοινό όραμα που έχουμε για την πόλη.

Αξιοποιώντας την εμπειρία που αποκτήσαμε και με τον δυναμισμό που μας χαρακτηρίζει σαν ομάδα, έχουμε καταφέρει όσα εξαγγείλαμε προγραμματικά, με την απαραίτητη προεργασία, να μετουσιώνονται σταδιακά σε απτή πραγματικότητα.

Αυτή η προσπάθεια επιθυμούμε και επιβάλλεται να συνεχιστεί  και προς αυτή την κατεύθυνση, με γνώμονα και θεμελιώδη αρχή μου να αποδίδω αποτελεσματικά και χρήσιμα προς το συμφέρον της πόλης μας και των κατοίκων της, θα θέσω εκ νέου τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου. Υλοποιώντας ευρύτερες συνεργασίες, με σύμπνοια και ανοιχτούς ορίζοντες σε συναινέσεις για την λήψη αποφάσεων. Βασικό μας μέλημα, ως Δημοτική Αρχή, να αφήσουμε παρακαταθήκες για το μέλλον, σε (και για) μια πόλη που όλοι οι Φαληριώτες ονειρευόμαστε και θέλουμε!

Κοινοποίηση