Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Ota Awards: Τελετή Απονομής Βραβείων Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023

Ota Awards: Τελετή Απονομής Βραβείων Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023

“Το αποτύπωμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελληνική πραγματικότητα”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η λαμπρή εκδήλωση της Τελετή Απονομής των «Βραβείων Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023» το απόγευμα της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου, στο κατάμεστο από κόσμο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.

Πλήθος Δημάρχων και Περιφερειαρχών από ολόκληρη την Ελλάδα έδωσαν τον παρών στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, που φέρει την αιγίδα των Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ και ΠΕΔ. Αττικής, και απευθύνεται αποκλειστικά στους Πρωτοβάθμιους & Δευτεροβάθμιους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας δράσεις και έργα για την Καινοτομία, τη Βιωσιμότητα, την Ποιότητα Ζωής των Πόλεων αλλά και τις Υπηρεσίες προς τον Πολίτη για το σύνολο της τετραετίας.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Εσωτερικών, κα Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η οποία αφού αναφέρθηκε στο έργο της Κυβέρνησης αναφορικά με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, τόνισε, πως η τελετή των βραβείων τοπικής αυτοδιοίκησης 2019-2023, αποτελεί κίνητρο προς όλους όσοι εμπλέκονται στην Αυτοδιοίκηση, για να προσπαθήσουν περισσότερο και να εργαστούν εντατικότερα, ώστε στο άμεσο μέλλον να είναι οι ίδιοι τα τιμώμενα πρόσωπα σε μια αντίστοιχη εκδήλωση.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε πως είναι πραγματικά χαρούμενος στην τελετή απονομής των βραβείων Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023 και την χαρακτήρισε σαν μια συνάντηση με «παλιούς συμμαθητές». Παράλληλα, σημείωσε πως οι ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο και να φανούν χρήσιμοι στις τοπικές κοινωνίες. Εν συνεχεία, τόνισε ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μετά τις εκλογές θα παρουσιάσει μια σειρά από εφαρμογές που θα κάνουν τη ζωή της αυτοδιοίκησης πιο εύκολη.

Η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Ota Awards, Αναπληρώτρια Διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κα Αλεξάνδρα Ρογκάκου, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για τη τιμητική διάκριση να προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής, συνεχάρη όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες που δήλωσαν συμμετοχή στα βραβεία, καθώς με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στην ανάπτυξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέσα στην τετραετία κατάφεραν και κέρδισαν την εμπιστοσύνη των πολιτών, δημιουργώντας Δήμους και Περιφέρειες πρότυπα, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία.

66 δήμοι από ολόκληρη την Ελλάδα και πέντε Περιφέρειες διακρίθηκαν για τα έργα που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της τετραετίας.

Με το βραβείο της «Περιφέρειας της Τετραετίας» τιμήθηκε η Περιφέρεια Αττικής στην τελετή απονομής των Βραβείων Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023.  Η Περιφέρεια Αττικής ξεχώρισε ανάμεσα σε 13 Περιφέρειες, και απέσπασε 15 βραβεία στο σύνολο. Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος δήλωσε πως είναι χαρούμενος που η Αττική τιμάται με το βραβείο της Περιφέρειας της Τετραετίας. Η διάκριση αυτή αποτέλεσε την πιο ισχυρή επιβράβευση των προσπαθειών που έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια με απώτερο σκοπό την αλλαγή στην Αττική. Όπως τόνισε ο κ. Πατούλης η αλλαγή επήλθε καθώς υπήρχε σχέδιο, συνέπεια και αφοσίωση και πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 2.000 έργα που βελτίωσαν την ποιότητα της καθημερινής ζωής του πολίτη της Αττικής. Τέλος ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως η σημερινή βράβευση, μας γεμίζει χαρά, γιατί αποδεικνύει ότι όλα αυτά τα χρόνια βαδίσαμε στη σωστή κατεύθυνση με μοναδικό οδηγό την αγάπη για τον άνθρωπο.

Εκτός από το Μεγάλο Βραβείο η Περιφέρεια Αττικής απέσπασε βραβεία για τα παρακάτω έργα και δράσεις

  1. “Εκσυγχρονισμός & Αποπεράτωση Κτιρίου Ωδείου Αθηνών”
  2. “Πάρκο Τρίτση”
  3. “Δράσεις Καθαριότητας Περιφέρειας Αττικής”
  4. “Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων”
  5. “Βαν Οδικής Ασφάλειας + 1544”
  6. “Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας” στην ενότητα Υγεία.
  7. “Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την Τουριστική Προβολή & Ανάπτυξη”
  8. “Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας” στην ενότητα Πολιτισμός
  9. “Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου – Φάση Α᾽”
  10. “ΚΕΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ”
  11. “Πρότυπες Διαβάσεις”
  12. “Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Περιφέρειας Αττικής”
  13. «Ανοικτά Δεδομένα»
  14. “Πινακίδες MATRIX”
  15. “Δεντροφύτευση νησίδας Λ. Συγγρού & Νησίδες Οδικού Δικτύου”

Το βραβείο ο «Δήμος της Τετραετίας», έλαβε ο Δήμος Πειραιά, ο οποίος ξεχώρισε καθώς απέσπασε 11 βραβεία. Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την εξαιρετική δουλειά που έγινε, ανέφερε πως στο Δήμο Πειραιά επικρατεί ομαδική δουλειά και αυτά τα βραβεία αποτελούν μια δικαίωση για ολόκληρη την Αυτοδιοίκηση.

Αναλυτικά τα βραβεία που απέσπασε ο Δήμος Πειραιά.

  1. Be Secure Feel Secure (BSFS): Εφαρμογή μιας Ολιστικής Προσέγγισης Αστικής Ασφάλειας στο Δήμο Πειραιά,
  2. “Γαστρονομικό Φεστιβάλ 2022”
  3. “PIRAEUS SEA DAYS”
  4. “Ψηφιακή Πύλη για τον Πολιτισμό”
  5. “DESTINATION PIRAEUS”
  6. Πλατφόρμα “Minecraft”
  7. “Ψηφιακή Πλατφόρμα Πόλης”
  8. Σύστημα Διαλογής Ανακυκλώσιμων “e-Kάνθαρος”
  9. 1ο “Έξυπνο” Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης μέσω Τεχνολογίας
  10. Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης “e-Kάνθαρος”
  11. “Climate Piraeus”

Το βραβείο ο «Περιφερειάρχης της Τετραετίας» απονεμήθηκε στον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την εξαιρετική εκδήλωση και τόνισε πως σήμερα γεννιέται ένας πολύ σημαντικός θεσμός για τις Περιφέρειες και τους Δήμους, καθώς στηρίζει το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας. Τέλος ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή για την αναγνώριση του έργου που γίνεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όλα αυτά τα χρόνια και τόνισε πως το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους τους συμπολίτες του για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν.

Με το βραβείο του «Δημάρχου της Τετραετίας», τιμήθηκε ο κ. Ευάγγελος Φραγκάκης, Δήμαρχος Χάλκης, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος αφιέρωσε το βραβείο στην οικογένεια του και τους συνεργάτες του και τόνισε πως με  σκληρή δουλειά, αλλά και με αγάπη για τον τόπο του κατάφερε με μια σειρά από σπουδαία έργα να καταστήσει τη Χάλκη πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, με σκοπό την ριζική βελτίωση της ζωής των κάτοικων και των επισκεπτών της.

Στη λαμπρή γιορτή των βραβείων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το παρών έδωσαν, η Υφυπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Ράπτη, η οποία απένειμε όλα τα βραβεία στην κατηγορία του Πολιτισμού/Τουρισμού/Αθλητισμού καθώς και το Μεγάλο Βραβείο «Περιφέρεια της Τετραετίας». Η Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κα Σοφία Βούλτεψη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Αθανάσιος Κυριαζής, ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Σπύρος Κίντζιος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Αντώνιος Αυγερινός, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Αποβλήτων, κ. Μανώλης Γραφάκος, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κα Νίκη Δανδόλου, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και πολλοί άλλοι σημαντικοί εκπρόσωποι του Πολιτικού και Ακαδημαϊκού κόσμου.

Το παρών έδωσαν και οι μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης, ο Πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, κος. Χαράλαμπος Δαμάσκος, ο κος Διονύσης Μαντάς, Head of Smart Cities στη Διεύθυνση ICT, Business IT Solutions του ΟΤΕ Group και ο   Managing Director της Sirec Energy κος Διονύσης Αλλυσανδράτος.

Όλοι οι νικητές των Βραβείων έδωσαν ραντεβού για το 2025 με την υπόσχεση για μεγαλύτερα έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στους Δήμους και στις Περιφέρειές τους.  



Ροη Ειδήσεων