Ακολουθήστε μας:
Σαββάτο 24 Σεπτεμβρίου
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚικίλιας: Βρίσκει ανταπόκριση η πρόσκληση στους βορειοευρωπαίους συνταξιούχους

Κικίλιας: Βρίσκει ανταπόκριση η πρόσκληση στους βορειοευρωπαίους συνταξιούχους

Ο υπουργός Τουρισμού πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Βιέννη προωθώντας τη στρατηγική επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Στην ανταπόκριση που βρίσκει η στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού να προσελκύσει βορειοευρωπαίους συνταξιούχους να περάσουν στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες, στο πλαίσιο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.

Ο υπουργός Τουρισμού, ο οποίος για αυτόν τον σκοπό ταξίδεψε την προηγούμενη εβδομάδα στο Βερολίνο και τώρα πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Βιέννη, τόνισε ότι η ιδέα να προσκαλέσει κατοίκους της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης το φθινόπωρο και τον χειμώνα στην Ελλάδα, βρίσκει ανταπόκριση.

«Στην Ελλάδα έχουμε έναν γλυκό, ήπιο χειμώνα λίγων ημερών και άρα πολύ μικρότερες ενεργειακές ανάγκες, ενώ οι βορειοευρωπαίοι εταίροι μας έχουν έναν χειμώνα έξι, επτά και οκτώ μηνών με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τεράστιες ενεργειακές ανάγκες. Οπότε, δυνητικά, οι βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα να περάσουν το χειμώνα τους πολύ πιο οικονομικά και με σαφώς μικρότερη οικονομική επιβάρυνση. Υπάρχει η διάθεση από τη Lufthansa να αυξήσει τις πτήσεις της για το 2023 στην Ελλάδα κατά 30%, η Austrian πετάει από Βιέννη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα μέσα σε 1,5 και 2 ώρες αντίστοιχα, το ίδιο κάνουν η Aegean και η Sky Express. Όλοι αυτοί καταλαβαίνουν ότι εδώ παρουσιάζεται μία ευκαιρία για τη βιομηχανία, για τους ανθρώπους του τουρισμού, για την οικονομία μας, αλλά και για τους βορειοευρωπαίους εταίρους μας» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Συντονισμός με ξενοδοχεία και εστίαση

Επιπλέον, όπως επεσήμανε, έχουν γίνει όλες οι επαφές και οι συνεννοήσεις ώστε για την επίτευξη του σχεδίου να παραμείνουν ανοιχτά τους επόμενους μήνες τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για να εξυπηρετήσουν τους βορειοευρωπαίους, οι οποίοι με τη διαμονή τους στη χώρα μας εκτός του ότι θα εξοικονομήσουν χρήματα- ούτως η άλλως το κόστος ζωής είναι κατά πολύ χαμηλότερο (φαγητό, καφές, συγκοινωνίες, ταξί κ.α.)- θα γνωρίσουν τις ομορφιές της Ελλάδας και την ελληνική φιλοξενία.

Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται στο πλαίσιο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να ενισχυθούν οι τοπικές οικονομίες, οι μικρομεσαίες μεσαίες επιχειρήσεις και η μέση ελληνική οικογένεια. «Με την ίδια λογική κινηθήκαμε και τον Φλεβάρη – Μάρτη, όταν όλοι προκαταλάμβαναν την κοινή γνώμη, λέγοντας ότι θα έρθει μία καταστροφή μετά τον πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, τον πληθωρισμό, την ενεργειακή κρίση. Και εμείς φτάσαμε να έχουμε μια χρονιά ρεκόρ με υπερέσοδα στον τουρισμό που στηρίζουν ουσιαστικά το ΑΕΠ της χώρας, στον ιδιωτικό τομέα, τη μέση ελληνική οικογένεια και κυρίως τα κρατικά ταμεία σε μια πολύ δύσκολή περίοδο και για εμάς αλλά και για όλη την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

Επόμενος σταθμός του Βασίλη Κικίλια είναι το Παρίσι και θα ακολουθήσει η Στοκχόλμη.

Πηγή:ot.gr

Κοινοποίηση