Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΘέματαΠολιτισμόςΗ Ελληνίδα που ταράζει τα νερά της τέχνης στη Βιέννη, η ελίτ...

Η Ελληνίδα που ταράζει τα νερά της τέχνης στη Βιέννη, η ελίτ των συλλεκτών και το γλυπτό του ενός εκατομμυρίου

Υψιστη τιμή για την Ελληνίδα που συμπεριλήφθηκε σ’ εκείνους που διοργανώνουν μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις τέχνης στη χώρα του Μότσαρτ.H Mαρίνα Φωκίδη μόνο τυχαία δεν είναι στην Ευρωπαϊκή κοινότητα της τέχνης. Υπήρξε στον πυρήνα της documenta 14, έχει συνεργαστεί με το Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης, τον Δάκη Ιωάννου και την οικογένεια Βαφειά ενώ τον φετινό Μάρτιο προσκλήθηκε από την Αυστρία να διοργανώσει την Spark Art Fair στη Βιέννη που αντιστοιχεί με τη δική μας Art Athina.Η Μαρίνα Φωκίδη συγκαταλέγεται στην Αυστριακή διοργάνωση της τέχνης που μαζί με τους τρεις ομολόγους της (τον Αυστριακό Walter Seidi, τον Γερμανό Jan Gustav Fiedler και τον Ελβετό Christoph Doswald) επιλέγουν ποιες γκαλερί θα συμμετάσχουν και ποιοι καλλιτέχνες. Και το σημαντικότερο – Από τις 13 έως τις 17 Μαρτίου θα βρεθεί στην Αυστριακή πρωτεύουσα όλη η ελίτ των καλλιτεχνών αλλά και συλλεκτών

Η τελευταία εναπομείνασα κατασκευή από σφυρήλατο σίδερο του 19 ου αιώνα στη Βιέννη όπου φιλοξενήθηκαν τα σφαγεία της πόλης μέχρι το 1997, ανακαινίστηκε πλήρως το 2012 διατηρώντας τα τελευταία χρόνια την παλιά του αίγλη. Το ιστορικό κτίριο του 1881 εντυπωσιάζει με την ασυνήθιστη γοητεία του, τις τεράστιες διαστάσεις και τη μοντέρνα αρχιτεκτονική του σε μια πόλη που εξυψώνει το κλασσικό.

Η φετινή Spark Art Fair θα φιλοξενήσει 80 γκαλερί από όλο τον κόσμο με αυστηρά επιλεγμένα έργα, με έργα που θα συζητηθούν τόσο για την νοηματική τους διάσταση όσο και για το κόστος τους που μπορεί να ξεφεύγει.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το πιο ακριβό έργο τέχνης θα είναι η εγκατάσταση “8 x 8 Cedar Solid” του διακεκριμένου καλλιτέχνη Carl Andre το κόστος του οποίου αγγίζει το απίστευτο νούμερο των 1.250.000 US $ – συν τους φόρους.

 



Ροη Ειδήσεων