Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΔήμος Παιανίας: Ανακοίνωση - απάντηση στον τέως δήμαρχο κ. Στάμου

Δήμος Παιανίας: Ανακοίνωση – απάντηση στον τέως δήμαρχο κ. Στάμου

Η παράταξη του τέως Δημάρχου κ. Στάμου έχει επιλέξει να πολιτεύεται με ψεύδη, εμπλέκοντας πολλές φορές σε αυτά – εν άγνοιά τους; – και τις υπηρεσίες του Δήμου Παιανίας.

Και αν κάποιοι σύμβουλοί του δεν έχουν εμπειρία διοίκησης, ο ίδιος ο τέως δήμαρχος όφειλε να προστατέψει το όποιο έργο του και την αξιοπιστία του την οποία με τους συνεργάτες του έχει κάνει κουρελόχαρτο.

Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Στάμου με επίσημη ανακοίνωση της παράταξης αλλά και συνεργάτες του αναφέρονται στα δύο έργα οδοποιίας που βρίσκονται σε εξέλιξη: της αστικής οδοποιίας στη ΔΕ Παιανίας και της αγροτικής οδοποιίας.

Υποστηρίζουν πως:

– Χάθηκε ποσό 500.000 ευρώ από το έργο της αστικής οδοποιίας. Είναι κρίμα που ένας τέως δήμαρχος αγνοεί πως συντάσσονται οι μελέτες. Τον ενημερώνουμε λοιπόν, πως η χρηματοδότηση ήταν συγκεκριμένη (950.000 ευρώ) και βάση των επίσημων τιμών και δελτίων –και της κείμενης νομοθεσίας περί Δημοσίων Εργων- που ο μελετητής ΟΦΕΙΛΕΙ να ακολουθεί, τα χιλιόμετρα (και αντίστοιχα τ.μ.) προκύπτουν αυτόματα.

– Η μόνη αλήθεια είναι πως ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩ. Ο κ. Στάμου αναφέρεται στην προβλεπόμενη από το νόμο έκπτωση, ένα ρίσκο που αναλαμβάνει ο εκάστοτε εργολάβος με στόχο να είναι αυτός ο ανάδοχος. Και το σημαντικότερο, ο τέως δήμαρχος μπερδεύει την έννοια της χρηματοδότησης με εκείνη της δανειοδότησης.

– Όσον αφορά το έργο της αγροτικής οδοποιίας, είναι πραγματικά κρίμα τέως δήμαρχος, εν προκειμένω ο κ. Στάμου, να επιτρέπει σε σύμβουλό του να τον διασύρει με ψεύδη! Η μελέτη που είχε κατατεθεί επί διοικήσεως Στάμου περιελάμβανε τις οδούς που σήμερα εκτελούνται έργα. Το δημοτικό συμβούλιο την είχε εγκρίνει στις 27 Φεβρουαρίου 2019 ΟΜΟΦΩΝΑ (Αρ. Απ. 29/2019 – ΑΔΑ: ΩΔΤ7ΩΞ9-878). Όφειλε να γνωρίζει – και εκείνος και οι συνεργάτες του- πως «μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»: αυτές τις οδούς ενέκρινε, για αυτές ζητήθηκε χρηματοδότηση και δεν αλλάζουν. Ίσως αν επί της θητείας του είχε υλοποιήσει έστω και ένα έργο υποδομής, αυτά να τα γνώριζε.



Ροη Ειδήσεων