Πέμπτη 2 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑττικήΕπίσκεψη του ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου στους πρόσφυγες των κατασκηνώσεων Ζωγράφου,...

Επίσκεψη του ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου στους πρόσφυγες των κατασκηνώσεων Ζωγράφου, στη Ραφήνα

Επίσκεψη στις κατασκηνώσεις Ζωγράφου στη Ραφήνα, όπου φιλοξενούνται περισσότεροι από 30 πρόσφυγες από την Ουκρανία, πραγματοποίησε σήμερα Μ. Τρίτη 19-4-2022, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος συνοδευόμενος από τους Δημάρχους Ραφήνας Πικερμίου και Ζωγράφου κκ Ευάγγελο Μπουρνούς και Βασίλη Θώδα.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος αφού πρόσφερε πασχαλιάτικα δώρα στα παιδιά συνομίλησε με τους πρόσφυγες στους οποίους μετέφερε την αμέριστη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης λέγοντας:

«Η Ευρώπη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουμε καταδικάσει την ρωσική εισβολή και την αδικία που διαπράττει ο Πούτιν απέναντι στην Ουκρανία. Στεκόμαστε δίπλα σας με όποια βοήθεια μπορεί να προσφέρει η ΕΕ».

Παράλληλα αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον ουκρανό Πρέσβη στην Αθήνα κ. Sergii Shutenko ο οποίος αφού του περιέγραψε τη δραματική κατάσταση στην Ουκρανία, μετέφερε (στον κ. Κυμπουρόπουλο) τις ευχαριστίες του Ουκρανικού λαού για την βοήθεια της κυβέρνησης αλλά κυρίως για τη συγκινητική αλληλεγγύη των Ελλήνων προς τους συμπατριώτες τους.

Από την πλευρά τους τα παιδιά πρόσφεραν στον κ. Κυμπουρόπουλο μια λαμπάδα την οποία είχαν φιλοτεχνήσει μόνα τους με ευχές για Καλή Ανάσταση, ενώ όλοι εξέφρασαν την ευαρέσκεια τους για τις συνθήκες φιλοξενίας και τις προσπάθειες των δημοτικών αρχών για τη σταδιακή ένταξη τους στην κοινωνική ζωή.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους κυρίους Μπουρνούς και Θώδα οι οποίοι ενημέρωσαν διεξοδικά τον κ. Κυμπουρόπουλο τόσο για τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε να διασφαλιστούν οι βέλτιστες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, όσο και για τα προβλήματα που προκύπτουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο πολύ σημαντικό ζήτημα της έλλειψης μεταφραστών οι οποίοι θα βοηθήσουν τα παιδιά να παρακολουθήσουν καλύτερα τα μαθήματα τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ αφού άκουσε με μεγάλη προσοχή τους δύο Δημάρχους δήλωσε ότι θα παρέμβει σε τρεις κατευθύνεις:

  • Την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την ψυχολογική υποστήριξη των προσφύγων.
  • Την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο χώρο των κατασκηνώσεων ώστε να ελαφρυνθεί το κόστος παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Την όσο το δυνατόν συντομότερη διάθεση μεταφραστών από την UNESCO ώστε να διευκολυνθεί η παρακολούθηση των σχολικών μαθημάτων από τα προσφυγόπουλα.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου και η Διοίκηση συνεχίζουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους ανθρώπους που βιώνουν τον όλεθρο του πολέμου, απευθυνόμαστε και πιέζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την ένταξη των προσφύγων στην κοινωνική ζωή.



Ροη Ειδήσεων