Σάββατο 4 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑττικήΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το 1o Acharnes City Festival

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1o Acharnes City Festival

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1o Acharnes City Festival, o νέος θεσμός της πόλης που στοχεύει στην ανάδειξη του πολιτισμού, των προϊόντων από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και την τόνωση του επιχειρηματικού κόσμου του Δήμου Αχαρνών. Για τέσσερις ημέρες η πλατεία Δημαρχείου φιλοξένησε παραγωγούς και εμπόρους και έδωσε μια νότα χαράς στην καθημερινότητά μας, παρουσιάζοντας μια γιορτή με ποικίλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
Η αυλαία έπεσε την Κυριακή 19 Ιουνίου με παραδοσιακούς χορούς και μουσική ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά με την υπόσχεση για ακόμα πιο πολλές εκπλήξεις. Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, 16 Ιουνίου ο Λαογραφικός Σύλλογος Αχαρνών «Ο Κόκκινος Μύλος», η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης», η σχολή χορού “Bailar con Maria”, ο πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος Αγία Παρασκευή  αλλά και η σχολή χορού “Duende” παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς. Ακολούθησε συναυλία με γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής.
Η δεύτερη ημέρα, 17 Ιουνίου περιλάμβανε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη νέα γενιά του Δήμου Αχαρνών. Τα παιδιά μας, οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δημτοικής Αστυνομίας «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια» παρουσίασαν τις εικαστικές δημιουργίες τους, στην αίθουσα εκθέσεων του Δημαρχείου. Ακολούθησε διαγωνισμός ζωγραφικής και ανάδειξη των καλύτερων έργων, απονομή δώρων στα παιδιά ενώ δεν έλειψε και η μουσική, με ζωντανό πρόγραμμα από τη δημοτική ορχήστρα. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θεατρική παράσταση «Αισωπομαχίες».
Η τρίτη ημέρα του 1ου Αcharnes City Festival, 18 Iουνίου συνεχίστηκε με το χορευτικό τμήμα του Ομίλου Δημοτικής Πινακοθήκης «Χρήστος Τσεβάς», τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Αγίας Παρασκευής, με μοντέρνους χορούς και με τις μελωδίες του συγκροτήματος Walkman.
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 19 Ιουνίου σε κλίμα χαράς, με παραδοσιακούς χορούς από την Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, το Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «Χορού Ενθύμισης» και μια μοναδική συναυλία με τους “Prestige”.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός καθώς και οι αντιδήμαρχοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, τις εκδηλώσεις του 1ου Acharnes City Festival και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εμπόρους και τους παραγωγούς για τα προβλήματά τους αλλά για και τις νέες προοπτικές ανάπτυξης και την ουσιαστική συμβολή του Δήμου στην  τόνωση της επιχειρηματικής και εμπορικής δραστηριότητας.



Ροη Ειδήσεων