Τετάρτη 8 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑττικήΘετική και εποικοδομητική για τον Ασπρόπυργο η συνάντηση του Δημάρχου κ. Νίκου...

Θετική και εποικοδομητική για τον Ασπρόπυργο η συνάντηση του Δημάρχου κ. Νίκου Μελετίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ .Θεόδωρο Σκυλακάκη

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νίκος Μελετίου συναντήθηκε την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, και συζήτησαν για τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων και ζωτικών υποδομών που έχει ανάγκη η πόλη και η κοινωνία του Ασπροπύργου, καθώς και σύσσωμο το «επιχειρείν» στο Θριάσιο πεδίο. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την ουσιαστική  και αμέριστη υποστήριξη του στο έργο «Βιοκλιματική Αστική Ανάπλαση του Δήμου Ασπροπύργου», και  παράλληλα του εξέθεσε σειρά έργων που χρόνια τώρα διεκδικεί ο Ασπρόπυργος και ήρθε η ώρα η κεντρική  κυβέρνηση και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός να χρηματοδοτήσουν, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική αλλά και τη συνεχώς αυξανόμενη επιχειρηματικότητα που συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Ο κ. Υπουργός ανέπτυξε διεξοδικά τις δυνατότητες χρηματοδότησης συγκεκριμένων έργων, και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην επαναφορά λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής, ένα έργο πνοής που άπτεται όλων των κοινωνικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην περιοχή. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά σκοπός της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει και να υποστηρίξει ώριμες μελέτες και προτάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε ούτε ένα ευρώ να μην πάει χαμένο από τα χρηματοδοτικά εργαλεία τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Τέλος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη συνεργασία,  και δήλωσε αρωγός στην προσπάθεια της Δημοτικής αρχής του Νίκου Μελετίου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και των προτεραιοτήτων του κυβερνητικού έργου.

Με το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νίκος Μελετίου, δήλωσε: «Ως γνωστόν, οι ΟΤΑ Α’ Βαθμού, αποτελούν το μόνο θεσμό με άμεση λαϊκή νομιμοποίηση. Εδώ και 15 χρόνια, η συντριπτική πλειοψηφία του Δήμου Ασπρόπυργου μου παρέχει αυτή τη νομιμοποίηση. Ήρθε η ώρα η κεντρική κυβέρνηση να  εκτιμήσει κατά τον δέοντα τρόπο αυτήν την ηχηρή λαϊκή εντολή, και να στηρίξει το όραμα μου για έναν νέο Ασπρόπυργο, με υπερσύγχρονες υποδομές, κατάλληλες για να αναπτυχθεί τόσο η τοπική κοινωνία όσο και το εμπόριο. Ας μη ξεχνάμε πως ελάχιστοι Δήμοι συμβάλλουν  τόσο δυναμικά στο συνολικό Α.Ε.Π. της Χώρας. Δημόσια έργα και υποδομές στον Ασπρόπυργο θα θέσουν σε τροχιά ανάπτυξης όχι μόνο την ευρύτερη περιοχή και την Περιφέρεια, μα θα διαμορφώσουν περαιτέρω ολόκληρο τον παραγωγικό ιστό της Χώρας».

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Ευστάθιος Ρεστέμης.



Ροη Ειδήσεων