Παρασκευή 10 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑττικήΟ Δήμος Ασπροπύργου Αποχαιρέτησε το EKO Acropolis Rally Road Safety Truck

Ο Δήμος Ασπροπύργου Αποχαιρέτησε το EKO Acropolis Rally Road Safety Truck

Μετά από ένα τριήμερο δράσεων, το ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, που έχει ως «αποστολή» του τη διάδοση της σπουδαιότητας της Οδικής Ασφάλειας, αποχαιρέτησε τον Ασπρόπυργο, για να περιοδεύσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το EKO Acropolis Rally Road Truck , μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Αθλητισμού, υποδέχτηκε πάρα πολλούς Ασπροπύργιους δημότες, όλων σχεδόν των ηλικιών, οι οποίοι οδήγησαν στους προσομοιωτές του και ενημερώθηκαν για θέματα Οδικής Ασφάλειας και Κυκλοφοριακής Αγωγής. Ιδιαίτερα, η συζήτηση για την οδική ασφάλεια με θέμα: «Εσύ τι λάθος κάνεις στην οδήγηση;», με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Motorsport Greece  κ. Τάκη Πουρναράκη, βοήθησε συμμετέχοντες, ακροατές και παρευρισκόμενους να εμπεδώσουν κοινά οδηγικά λάθη που κάνουν καθημερινά οι οδηγοί: η απόσπαση προσοχής, η ακατάλληλη ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών και η οδήγηση χωρίς τη χρήση ζώνης ή κράνους. Λάθη που κάποιες φορές είναι μη αναστρέψιμα και έχουν τραγικές συνέπειες.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε χαρακτηριστικά την ανάγκη «για έναν εθνικό αγώνα, επικοινωνίας και μεταλαμπάδευσης των καλών οδηγικών πρακτικών», ενώ ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώτσηρας Γεώργιος, μίλησε «για την ενδεχόμενη αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου περί των παραβάσεων του Κ.Ο.Κ, που θα αποσκοπεί στην ασφάλεια όλων μας».

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η σημερινή δράση, αποδεικνύει πως όταν η κεντρική κυβέρνηση, οι Ο.Τ.Α. και ο ιδιωτικός τομέας, ευθυγραμμίσουν τις προσπάθειες τους, με αίσθημα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, πολλά καλά μπορούν να συμβούν. Δυστυχώς το δημογραφικό μας, δεν μας επιτρέπει καμία άλλη απώλεια ζωής και θα πρέπει να θυμόμαστε πως ανταλλακτικά για τα αυτοκίνητα μπορεί να υπάρχουν, μα για τα ανθρώπινα σώματα, δυστυχώς όχι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το team του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, στα ΕΛ.ΠΕ., στο Υπουργείο Αθλητισμού και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, που όλοι μαζί συνέδραμαν, με τον τρόπο τους, στην σημερινή πετυχημένη εκδήλωση. Καλό δρόμο σε όλους, και εύχομαι το σημερινό, να πιάσει τόπο !»

Με τη σειρά της, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, κ. Σοφία Μαυρίδη, σχολίασε:  «Η καλλιέργεια κυκλοφοριακής συνείδησης και παιδείας ξεκινά από την οικογένεια και το σχολείο, σε μικρή ηλικία , για αυτό και η συνεχής εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των ανθρώπων (παιδιών, εφήβων και ενηλίκων) σε θέματα ασφάλειας και πρόληψης δυστυχημάτων στους δρόμους συμβάλει σημαντικά στην μείωση τους. Από την ευαίσθητη κιόλας παιδική ηλικία, θα πρέπει να αποκτώνται οι σημαντικές γνώσεις για την οδική ασφάλεια. Στον Δήμο Ασπροπύργου η καλλιέργεια κυκλοφοριακής συνείδησης ξεκινάει από τους παιδικούς μας σταθμούς».

Σε ανάλογα πλαίσια κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Γραμματέα της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής, κ. Λιάκου Ευάγγελου, τονίζοντας πως τα λάθη αφορούν όλους μας, και πάντα υπάρχει περιθώριο αυτοβελτίωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Αυγενάκης Ελευθέριος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Αθανάσιος Μπούρας,   ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώτσηρας Γεώργιος, ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Λιάκος Ευάγγελος, ο υποψήφιος Βουλευτής, κ. Τσώκος Ανδρέας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ασπροπύργου, κ. Καράκος Άγγελος, ο Αντισυνταγματάρχης, κ. Μπουραντάς Επαμεινώνδας, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας, κ. Παπανικολάου Γεώργιος, ο Επιπυραγός, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευσίνας, κ. Μπέσιος Αθανάσιος, η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των ΕΛΠΕ, κ. Λασανιάνου Γεωργία, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, κ. Γκίκας Σπυρίδων, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Σαββίδης Παντελής, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ,  κ. Παπαδόπουλος Αναστάσιος, ο Πρόεδρος του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., κ. Κατσαρός Ιωάννης, η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Πηλιχού Γεωργία, ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Ιωάννης Ηλίας, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., κ. Κοναξής Αντώνης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, κ. Κωνσταντινίδου Ανατολή. Ακόμη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πυρρίχιος, κ. Αποστολόπουλος Χρήστος, ο Πρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου ΕΛΙΤ, κ. Χατζηνικολαϊδης Δημήτριος, ο εκπρόσωπος της M.K.O. My Grand Road, κ. Γιαννόπουλος Σωτήρης, ο Γιατρός Εργασίας Δήμου Ασπροπύργου, κ. Θανασιάς Ευθύμιος, ο Ορθοπεδικός Χειρούργος, κ. Νικολόπουλος Ιωάννης και ο Πρωταθλητής Ελλάδας στο Ράλλυ Ακρόπολις, κ. Γιώργος Κεχαγιάς.



Ροη Ειδήσεων