Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΘέματαΠολιτισμόςΗ πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (27/10)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (27/10)

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει το «Αξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη. Στο τραγούδι ο Κώστας Μακεδόνας, ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος και στην αφήγηση ο Λεωνίδας Κακούρης. Με τη συμμετοχή της Μεικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης. Στις 9 μ.μ., Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Θεσσαλονίκη.

Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2023, η γκαλερί Gagosian φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Μαρκ Νιούσον στην Ελλάδα. Με έμπνευση τα παραδοσιακά χρώματα της χώρας, στην έκθεση παρουσιάζονται αντικείμενα σε γαλάζιο και λευκό. Πέμπτη, 11 π.μ.-8 μ.μ., γκαλερί Gagosian, Αναπήρων Πολέμου 22, Αθήνα.

Η Τατιάνα Λύγαρη γιορτάζει τα 25 χρόνια της επιτυχημένης καλλιτεχνικής πορείας της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ με την επαναφορά της θεατρικής παράστασης «Λαχτάρα για κεράσια», παράσταση-έμπνευση για να δημιουργήσει το Τρένο στο Ρουφ. Σκηνοθέτης, ο Ευθύμης Χρήστου. Πρωταγωνιστούν οι Λεωνίδας Καλφαγιάννης και Ελενα Μεγγρέλη. Μουσικός επί σκηνής, ο Αιμιλιανός-Γιώργος Σταυριανός. Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, στις 9 μ.μ.

Συνεχίζεται έως τις 31 Οκτωβρίου το σταθερό μηνιαίο ραντεβού για τις Λέσχες Ανάγνωσης του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για ενηλίκους, εφήβους και παιδιά. Σήμερα η Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων θα συζητήσει μέσω της πλατφόρμας Zoom το βιβλίο «Τα βουνά της τρέλας» του Χάουαρντ Λόβκραφτ. Από τις 6.30 μέχρι τις 8.30 μ.μ., είσοδος ελεύθερη. Online και Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα.

Η Αγγελική Τουμπανάκη επιστρέφει στο Half Note με την ανανεωμένη μουσική παράσταση «For Women» που συγκίνησε το κοινό. Στόχος, να αφηγηθούν ιστορίες ξεχωριστών γυναικών που ενέπνευσαν συνθέτες ανά τον κόσμο και έγιναν τραγούδια. Στις 9.30 μ.μ., Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς.

πηγή:kathimerini.gr



Ροη Ειδήσεων