Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΘέματαΠολιτισμόςΗ πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (01/11)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (01/11)

Συνεχίζεται μέχρι τις 6 Νοεμβρίου το παζάρι βιβλίου από το Μορφωτικό Iδρυμα Εθνικής Τραπέζης. Εκεί, οι επισκέπτες θα βρουν πρωτότυπες και μεταφρασμένες μελέτες από Ιστορία και Αρχαιολογία μέχρι Ιστορία των Επιστημών και Λαογραφία. Επιπλέον θα βρουν έργα της αρχαίας και της νεότερης λόγιας γραμματείας, βιβλία γύρω από την Ελληνική Επανάσταση και τη Μικρασιατική Καταστροφή. Από τις 10 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. Παλαιό Χρηματιστήριο, Σοφοκλέους 8-10, Αθήνα.

Οι Tindersticks εμφανίζονται απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με ένα κουαρτέτο εγχόρδων. Το εναλλακτικό ροκ συγκρότημα από τη Βρετανία γιορτάζει την 30ή επέτειό του με μουσικές παραστάσεις στη χώρα μας και τελευταίο σταθμό τη Θεσσαλονίκη. Στις 9.30 μ.μ. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία.

Για δεύτερη χρονιά ανεβαίνει η θεατρική παράσταση «Μοτέλ» του Βασίλη Μαυρογεωργίου. Το έργο έρχεται με ανανεωμένη διανομή από σήμερα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Παίζουν οι Κλέλια Ανδριολάτου, Ευγενία Αποστόλου, Ιωάννα Μαυρέα, Αγγελος Μπούρας κ.ά. Στις 9 μ.μ. Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα.

Μέχρι τις 13 Νοεμβρίου παρουσιάζεται το παιδικό μιούζικαλ του Νίκου Κυπουργού «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει» στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. Το μιούζικαλ, σε λιμπρέτο του Θωμά Μοσχόπουλου, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή και είναι εμπνευσμένο από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά». Στις 11 π.μ. Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα.

Για µόνο λίγες ημέρες συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Μυτά «ΜΩΒ» στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ. Το έργο χωρίζεται σε πέντε ενότητες που αποδίδονται ως «Ελεγείες των σκοτεινών αποχρώσεων του ΜΩΒ». Από τις 11 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. Εικαστικός Κύκλος ΔΛ, Ακαδημίας 6.

πηγή:kathimerini.gr



Ροη Ειδήσεων