Τρίτη 30 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΠούτιν: Δεν θα πραγματοποιήσει την παραδοσιακή συνέντευξη Τύπου στα τέλη της χρονιάς

Πούτιν: Δεν θα πραγματοποιήσει την παραδοσιακή συνέντευξη Τύπου στα τέλη της χρονιάς

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα πραγματοποιήσει την παραδοσιακή συνέντευξη Τύπου στα τέλη της χρονιάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, εν μέσω αυξανόμενων στρατιωτικών αποτυχιών της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως ανέφερε το Bloomberg.

«Δεν θα πραγματοποιηθεί (σ.σ. η συνέντευξη Τύπου) πριν από την Πρωτοχρονιά», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, χωρίς να δώσει περαιτέρω χωρίς εξηγήσεις. Ο πρόεδρος θα προσπαθήσει να «βρει μια ευκαιρία» αντί να μιλήσει στους δημοσιογράφους, είπε ο Πεσκόφ.

Ο Πούτιν προχωρούσε στη συνέντευξη Τύπου στο τέλος κάθε έτους από τότε που επέστρεψε στην προεδρία το 2012, προσελκύοντας εκατοντάδες δημοσιογράφους από όλη τη Ρωσία και εκπροσώπους ξένων μέσων ενημέρωσης στη Μόσχα. Μάλιστα, η ζωντανή μετάδοση συνήθως διαρκούσε πολύ περισσότερο από τρεις ώρες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η φετινή «αποχή» γίνεται εν μέσω επαναλαμβανόμενων υποχωρήσεων των ρωσικών δυνάμεων στον σχεδόν 10μηνο πόλεμο στην Ουκρανία και εντάσεων σχετικά με την επιστράτευση 300.000 Ρώσων τον Σεπτέμβριο, στην πρώτη στρατιωτική κινητοποίηση της Ρωσίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σιγή και για την ετήσια ομιλία

Το Κρεμλίνο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ημερομηνία και για την ετήσια ομιλία του Πούτιν στη Ρωσική Ομοσπονδιακή Συνέλευση βουλευτών και ανώτατων αξιωματούχων, και δεν δόθηκε καμία ένδειξη ότι σκοπεύει να επικοινωνήσει με Ρώσους πολίτες με την λεγόμενη «απευθείας γραμμή», παραδοσιακά μια προσεκτικά ελεγχόμενη πλατφόρμα για τους απλούς ψηφοφόρους να μεταφέρουν παράπονα στον πρόεδρο. Η τηλεφωνική επικοινωνία ήταν ένα ορόσημο της προεδρίας Πούτιν από το 2001.

Πηγή:ot.gr



Ροη Ειδήσεων