Δευτέρα 6 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Δυτικής ΑττικήςΟ Δήμος Ασπροπύργου τίμησε το παραδοσιακό αποκριάτικο έθιμο της Τσικνοπέμπτης

Ο Δήμος Ασπροπύργου τίμησε το παραδοσιακό αποκριάτικο έθιμο της Τσικνοπέμπτης

Μετά από δύο χρόνια υγειονομικών περιορισμών,ο Δήμος Ασπροπύργου τήρησε το έθιμο της  Τσικνοπέμπτης. Έτσι, με μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων, γιορτάστηκε μια παράδοση, που χάνεται στα βάθη του χρόνου, σηματοδοτώντας την έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Από τη μία, τα μέλη του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η.γιόρτασαν και στα τρία ΚΑΠΗ της πόλης, με άφθονα «Τσικνο-κεράσματα», κρασί, μουσική και χορό, σε μια γενικότερη ατμόσφαιρα λαχταριστών μυρωδιών, κεφιού και καλής διάθεσης. Ο Πρόεδρος του ΟΑΦΝΤΗ, κ. Ιωάννης Κατσαρός και ο Αντιπρόεδρος, κ. Αντώνης Κοναξήςμαζί με το ΔΣ. υποδέχθηκαν με χαρά τα μέλη του Οργανισμού και γλέντησαν μαζί τους μέχρι πρωίας.

Από την άλλη, η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Γεωργία Πηλιχού, διοργάνωσε ένα γλέντι, όπως γιορταζόταν η Τσικνοπέμπτη τα παλιά τα χρόνια στον Ασπρόπυργο, στην αίθουσα του Πνευματικού «Δημήτρης Καλλιέρης». Τη διασκέδαση των παρευρισκόμενων είχε αναλάβει η ζωντανή ορχήστρα του παραδοσιακού τραγουδιστή Γιώργου Μπρέμπου. Γλέντι, χορός, γιορτή, χαρά,  είναι οι λίγες λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν τη χθεσινή βραδιά.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, παρών σε όλες τις εκδηλώσεις, δήλωσε σχετικά: «Αυτό το τσίκνισμα, μας είχε λείψει. Πέρασαν λίγα χρόνια υγειονομικών περιορισμών, όμως είμαστε εδώ και πάλι! Σε όλη την Ελλάδα σήμερα τιμούμε τα κοινά μας έθιμαέτοιμοι να υποδεχτούμε τις Απόκριες, και κατόπιν τη Μεγάλη Σαρακοστή. Αυτό είναι η Ελλάδα, η ένωση του αρχαίου με του νέου, του παλιού με του καινούργιου, ήθη, έθιμα και πίστη, και είναι τιμή μου να γιορτάζω αυτή εδώ την ημέρα, όπως και τις επόμενες, που θα ακολουθήσουν στον Δήμο μας, με τους συμπολίτες μου, τους συνδημότες μου. Χρόνια πολλά, Καλές Απόκριες !!!»

Στις εκδηλώσεις έδωσαν το παρόν: ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών, κ. Αντώνιος Καραμπούλας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος και ο Πολιτευτής της ΝΔ, κ. Ανδρέας Τσώκος.



Ροη Ειδήσεων