Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Κεντρικού Τομέα ΑθηνώνΔήμος Βύρωνα: Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή - 14 Ιουνίου...

Δήμος Βύρωνα: Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή – 14 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που εορτάζεται στις 14/6/2023 ως ημέρα πανανθρώπινης προσφοράς αίματος, ο Π.Ο.Υ. διενεργεί και φέτος καμπάνια, η οποία φέρει ως κύριο σύνθημα τη φράση: “Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή, μοιράσου την συχνά”.

Η καμπάνια στοχεύει κυρίως στο:

  • Να εκφράσει ευχαριστίες σε όσους αιμοδοτούν σε εθελοντική βάση και ενθαρρύνουν και άλλους συνανθρώπους τους να γίνουν νέοι αιμοδότες.
  • Να ενθαρρύνει άτομα με ικανοποιητικό επίπεδο υγείας να δίνουν αίμα τακτικά, όσο συχνά είναι ασφαλές και δυνατό, προκειμένου να χαρίσουν ζωή και να προσδώσουν ποιότητα στη ζωή των ασθενών που εξαρτώνται από μετάγγιση, συμβάλλοντας  στην ασφαλή παροχή αίματος σε όλες τις χώρες του κόσμου.
  • Να τονίσει τον κρίσιμο ρόλο των τακτικών εθελοντών δωρεών αίματος για όλους τους πληθυσμούς.
  • Να προσδώσει σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη ανάπτυξης, υποστήριξης και ενίσχυσης εθνικών προγραμμάτων αιμοδοσίας.

Η τακτική εθελοντική αιμοδοσία είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας του αίματος, τόσο σε κανονικές όσο και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ως εκ τούτου αποτελεί βασικό συστατικό ενός ανθεκτικού συστήματος υγείας.

Η διοργάνωση τριών εθελοντικών αιμοδοσιών ετησίως από το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Βύρωνα, αποδεικνύει τη σημασία που δίνεται στην υποστήριξη της τοπικής τράπεζας αίματος. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει αρκετή προμήθεια αίματος για τους ασθενείς που το χρειάζονται.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν υποστηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία. Οι εθελοντές αιμοδότες πραγματικά κάνουν μια αξιέπαινη προσφορά στην κοινότητα μας και βοηθούν στην σωτηρία ζωών. Η αφιλοκερδής προσφορά τους είναι πολύτιμη και επηρεάζει θετικά τις ζωές πολλών ανθρώπων.

Συνεχίστε να ενθαρρύνετε περισσότερους ανθρώπους να συμμετέχουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες. Με την αλληλεγγύη και την προσπάθεια όλων, μπορούμε να διασφαλίσουμε μια σταθερή και ασφαλή παροχή αίματος για όσους το χρειάζονται.

Η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, σε συνεργασία με το Γ.Ν.Α. “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”. Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να σημειώσουν αυτήν την ημερομηνία στο ημερολόγιο τους και να συμμετάσχουν σε αυτή την πολύτιμη πρωτοβουλία.



Ροη Ειδήσεων