Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Κεντρικού Τομέα ΑθηνώνΤο 1ο Φεστιβάλ «Το άλσος τραγουδά και χορεύει», την Κυριακή 9 Ιουλίου...

Το 1ο Φεστιβάλ «Το άλσος τραγουδά και χορεύει», την Κυριακή 9 Ιουλίου στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Μέσα στη καρδιά του καλοκαιριού, ο  Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καθιερώνει ένα νέο θεσμό, το φεστιβάλ τέχνης δρόμου «Το Άλσος τραγουδά και χορεύει»!

 Το άλσος Νέας Φιλαδέλφειας υποδέχεται ταλαντούχους καλλιτέχνες και πλημμυρίζει από μουσικές, χρώματα και ζωντάνια. Αποκτά πνοή και γίνεται χώρος καλλιτεχνικής δημιουργίας και απόδρασης από το αστικό τοπίο της θερινής Αθήνας.

 Μουσικοί, χορευτές, ζωγράφοι, και πάσης φύσεως ανήσυχοι καλλιτέχνες, θα βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή του καταπράσινου άλσους μας επιλέγοντας ως όχημα την τέχνη του δρόμου ή αλλιώς “street art”.

 Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν μια ξεχωριστή καλλιτεχνική διαδρομή περιπάτου, να έρθουν σε άμεση επαφή με τους καλλιτέχνες, να συζητήσουν, να αλληλεπιδράσουν.

«Με μεγάλη χαρά βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια που μας έχετε εμπιστευθεί και κρατάμε το «τιμόνι» του Δήμου στα χέρια μας, να αγκαλιάζετε με ενθουσιασμό τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που με συνέπεια διοργανώνουμε από το Σεπτέμβριο του 2019 και μετά. Παρά τις δύσκολες μέρες της πανδημίας, της υγειονομικής, της πληθωριστικής και εσχάτως της ενεργειακής κρίσης, που συμπίεσαν σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά των Δήμων, αναγνωρίζοντας την ζωογόνο δύναμη του Πολιτισμού, προσπαθήσαμε και προσπαθούμε δουλεύοντας με σχέδιο και πολύ μεράκι, να παρουσιάσουμε συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα, υψηλής εκτιμώ, ποιότητας και αισθητικής».

Αναφέρει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, και συνεχίζει:

«Στο ίδιο πλαίσιο κινούμαστε και φέτος. Στηρίζουμε την καλλιτεχνική δημιουργία, ενισχύουμε την τοπική μας αγορά, καθιστούμε την όμορφη πόλη μας το αγαπημένο μας άλσος, πόλο έλξης, χαράς και διασκέδασης για όλους μικρούς και μεγάλους!»

Διαβάστε αναλυτικάγια το 1ο φεστιβάλ «Το άλσος τραγουδά και χορεύει»:  https://street-art-festival.gr/



Ροη Ειδήσεων