Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΕπιτυχημένη η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Διονύσου την Κυριακή 3/7

Επιτυχημένη η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Διονύσου την Κυριακή 3/7

Δεκάδες πολίτες και φορείς στήριξαν έμπρακτα την εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Διονύσου, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 3 Ιουλίου 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με ραντεβού, από την Κινητή Μονάδα του «Κοργιαλένειου – Μπενάκειου ΕΕΣ» Νοσοκομείου. Τη διαδικασία (αιμοδοσία, λήψη δείγματος μυελού οστών) συντόνισαν και διοργάνωσαν με άψογο τρόπο οι εθελοντές και το προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Παράλληλα σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με το πως μπορεί κάποιος να γίνει, εφόσον το επιθυμεί, εθελοντής αιμοδότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών βοηθώντας ασθενείς σε όλον τον κόσμο. Ακόμη, στο πλαίσιο έρευνας οι υποψήφιοι αιμοδότες ρωτήθηκαν και στη συνέχεια ενημερώθηκαν, για την ημερομηνία λήξης του αίματος καθώς και για την ποσότητα των μονάδων αίματος που απαιτούνται για να καλυφθεί ένας ασθενής που πρόκειται να υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση όταν είναι πολυτραυματίας.

Η μεγάλη οικογένεια των αιμοδοτών του Δήμου μας, με περίσσευμα ψυχής έδωσε για ακόμη μία φορά το «παρών» στην κοινή προσπάθεια ενίσχυσης του υγειονομικού μας συστήματος.

Ο Δήμος Διονύσου απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ» προς τους δεκάδες πολίτες κάθε ηλικίας και εκπροσώπους συλλόγων και φορέων που συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία του Σαββάτου.

Επίσης ευχαριστεί ιδιαίτερα την κ.Μαρία Κουρκουλάκου (Νοσηλεύτρια – εκπαιδεύτρια, συντονίστρια και υπεύθυνη της αιμοδοσία του ΕΕΣ), τους εθελοντές και τις εθελόντριες του ΕΕΣ Αιμιλία Καλλιβριώτη, Σοφία Μαρκέλλου, Παυλίνα Χειμώνα και Λουίζα Παλαιολόγου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από το Κοργιαλενειο – Μπενάκειο Νοσοκομείο του ΕΕΣ με επικεφαλής τη Διευθύντρια και  ιατρό του Τμήματος Αιμοδοσίας κ. Ελένη Σαββίδου, το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»,  την εταιρεία ΒΙΚΟΣ – Ζαγοροχώρια Α.Ε. που προσέφερε νερά και τις πορτοκαλάδες και την Τράπεζα Τροφίμων.

Στην αιμοδσία έδωσαν μεταξύ άλλων το παρών ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γεωργία Κριεμάδη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου, ο οποίος μερίμνησε για την εύρυθμη πραγματοποίηση της αιμοδοσίας στην αίθουσα του Πολιτιστικούυ Κέντρου, ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Χαράλαμπος Ιωαννίδης κ.α.



Ροη Ειδήσεων