Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Κεντρικού Τομέα ΑθηνώνΗ παιδική χαρά της Αθήνας που μεταμορφώθηκε σ’ ένα πραγματικό στολίδι

Η παιδική χαρά της Αθήνας που μεταμορφώθηκε σ’ ένα πραγματικό στολίδι

Τα Θυμαράκια απέκτησαν έναν ασφαλή χώρο ψυχαγωγίας, με σύγχρονα όργανα παιχνιδιού και νέο αστικό εξοπλισμό

Τη δυνατότητα να απολαμβάνουν καθημερινά το παιχνίδι τους με άνεση και ασφάλεια, έχουν πλέον τα παιδιά σε ακόμη μία γειτονιά της πόλης, τα Θυμαράκια. Ο Δήμος Αθηναίων, υλοποιώντας το σχέδιο του για τη συνολική αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών της πόλης, αναμόρφωσε έναν χώρο ψυχαγωγίας και άθλησης, έκτασης 315,10 τ.μ. 

Η παιδική χαρά που βρίσκεται μεταξύ των οδών Παπαναστασίου, Δεμερτζή και Ρόδου (Πλατεία Αθ. Διάκου), αναβαθμίστηκε με σύγχρονα όργανα παιχνιδιού και νέο αστικό εξοπλισμό, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε μικρό Αθηναίο να περάσει ξέγνοιαστες και δημιουργικές στιγμές στον χώρο.

Αυτή η σύγχρονη παιδική «φωλιά» που άλλαξε εκ βάθρων, προσφέρει μια ευρεία γκάμα παιχνιδιών, ώστε τα παιδιά να μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης διαθέτει, πλέον, μια καινούργια διθέσια μεταλλική κούνια με καθίσματα νηπίων, μια περιστρεφόμενη «λεκάνη» τύπου «ινδιάνικη σκηνή», μια μεταλλική πολυλειτουργική τραμπάλα πολλών θέσεων, καθώς και μια θεματική σύνθεση με δύο πύργους, δύο τσουλήθρες και κατασκευή αναρρίχησης.

Η γενική διαμόρφωση, ο εξοπλισμός της παιδικής χαράς και οι επιφάνειες πτώσης από τεχνητά υλικά (χυτό ελαστικό δάπεδο) παρέχουν ασφάλεια, αποτρέποντας τον κίνδυνο τραυματισμών. Ο χώρος είναι διαμορφωμένος με μεταλλική περίφραξη εξασφαλίζοντας την οριοθέτηση, ενώ  είναι προσβάσιμος σε οχήματα  έκτακτης ανάγκης, από τις οδούς που τον περιβάλλουν.

Η παιδική χαρά έχει λάβει πιστοποιητικό συμμόρφωσης από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου και ειδικό σήμα καταλληλότητας λειτουργίας. Απευθύνεται σε παιδιά βρεφικής, νηπιακής και προσχολικής ηλικίας καιείναι προσβάσιμη σε ΑμεΑ, ώστε να την απολαμβάνουν όλα τα παιδιά της περιοχής.

«Μία ακόμη σύγχρονη, ασφαλής και ποιοτική παιδική χαρά άνοιξε τις πόρτες της για να προσφέρει στους μικρούς Αθηναίους στιγμές ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού. Τα Θυμαράκια απέκτησαν έναν ανανεωμένο χώρο ψυχαγωγίας με πρωτότυπα παιχνίδια, νέο αστικό εξοπλισμό και υποδομές, έναν χώρο που είναι σχεδιασμένος με δημιουργικότητα και αγάπη για να χαρίσει χαμόγελα στα παιδιά», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η νέα φιλοσοφία στη διαμόρφωση των χώρων

Η  κατασκευή της παιδικής χαράς έγινε με γνώμονα τις απαιτούμενες λειτουργικές ανάγκες των σύγχρονων χώρων παιχνιδιού, ώστε να προάγει τόσο την εξελικτική διαδικασία των παιδιών στην κοινωνική, κινητική, δημιουργική και συναισθηματική διάσταση, όσο και την ανάπτυξη της αντίληψης, της σκέψης και του αυθορμητισμού.

Ο εξοπλισμός της από ξύλο και μέταλλο εναρμονίζεται με τον περιβάλλοντα χώρο, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών. Μάλιστα, μετά τη λήξη της διάρκειας «ζωής» των εξοπλισμών, τα υλικά αποσυναρμολογούνται με ευκολία και ανακυκλώνονται.

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης της παιδικής χαράς, οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων φρόντισαν για την πλήρη ανανέωση του αστικού εξοπλισμού: Τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια, βρύση, καλάθια απορριμμάτων, όπως επίσης και πινακίδα για την ενημέρωση μικρών και μεγάλων.

«Με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά παραδώσαμε στα παιδιά την παιδική χαρά στην πλατεία Διάκου στα Θυμαράκια, πλήρως ανακατασκευασμένη, με ολοκαίνουργια όργανα και δάπεδα και πιστοποιημένη σύμφωνα με όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλούς χρήσης. Τα παιδιά μας έχουν στην διάθεσή τους ένα χώρο χαράς στο 4ο Δημοτικό διαμέρισμα για να παίζουν και να κοινωνικοποιούνται με απόλυτη ασφάλεια», δήλωσε η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Νίκη Αραμπατζή.



Ροη Ειδήσεων