Τετάρτη 8 Μαΐου 2024


ΑρχικήΘέματαΥγείαΟρμόνες: Πέντε συνήθειες που τις κρατούν σε ισορροπία με φυσικό τρόπο

Ορμόνες: Πέντε συνήθειες που τις κρατούν σε ισορροπία με φυσικό τρόπο

Άγχος, στρες, κακή διατροφή είναι τρεις μόνο παράγοντες που μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω στις ορμόνες. Πώς μπορούμε να περιορίσουμε τον κίνδυνο. Ειδικοί μοιράζονται πέντε εύκολα tips

Οι ορμόνες είναι οι χημικοί αγγελιαφόροι και ρυθμιστές όλων των βιολογικών λειτουργιών του οργανισμού. Μπορεί να τις αναστατώνει ο έρωτας ή το στρες και να τις «τρελαίνουν» τα καλλυντικά και τα χάπια. «Ανάλογα με το ποιες ορμόνες αφορά, μια ανισορροπία μπορεί να προκαλέσει διάφορα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της κόπωσης και των αλλαγών στη διάθεση» αναφέρει η Δρ Linda Khoshaba, ενδοκρινολόγος και ιδρύτρια του Natural Endocrinology Specialists, εξηγώντας πώς η «εξισορρόπηση των ορμονών», κυρίαρχο trend στο πεδίο της ευεξίας, θα μπορούσε να ανακουφίσει από τις επιπτώσεις των διαταραχών.

Τι μπορούμε να κάνουμε συνεπώς; Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι παρεμβάσεις και αλλαγές στον τρόπο ζωής, ακόμα και αν αποτελούν ένα μόνο κομμάτι του παζλ, μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των συμπτωμάτων από τις διαταραχές των ορμονών και να συμβάλουν προς την επίτευξη της βέλτιστης υγείας και ευεξίας. Και αυτές είναι πέντε κινήσεις για το καταφέρουμε -οπωσδήποτε χρήσιμες ακόμα και αν οι ορμόνες μας είναι σε τάξη:

1. Άφθονες φυτικές ίνες
2. Προσοχή στα σάκχαρα
3. Διαχείριση του άγχους
4. Σωματική δραστηριότητα
5. Προσοχή στους ενδοκρινικούς διαταράκτες
πηγή:υγεία μου



Ροη Ειδήσεων