Σάββατο 4 Μαΐου 2024


ΑρχικήΘέματαΠολιτισμός11 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι' αυτή την εβδομάδα

11 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτή την εβδομάδα

ΘEATΡO

Δε φάιναλ θολούθιον

Με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, οι ηθοποιοί αφηγούνται τραγελαφικές καταστάσεις, στις οποίες οι άνθρωποι βιώνουν τη ματαίωση, την απομυθοποίηση, τα ύψη και τα βάθη της ζωής τους. Το έργο, βασισμένο σε κείμενα των Κωστάκη Ανάν και Suyako, παίχτηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου πέρσι και επανέρχεται για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Πόρτα, από τις 2 Οκτωβρίου. Σε σκηνοθεσία Σωτήρη Ρουμελιώτη.
Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00. Είσοδος: €18, €15 (άνεργοι, φοιτητές, ΑμεΑ, άνω των 65)

Μυστήριο 14 – Ηuman Requiem in Eleusis

Η πολυαναμενόμενη site specific παράσταση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε σκηνοθεσία του Jochen Sandig και χορογραφία της Sasha Waltz, με τη συμμετοχή της 65μελούς Χορωδίας Ραδιοφωνίας του Βερολίνου (Rundfunkchor Berlin). Μια υπερβατική μουσική δημιουργία-στοχασμός για τα ίδια υπαρξιακά ερωτήματα που έθεταν τα φημισμένα Ελευσίνια Μυστήρια επί σχεδόν δύο χιλιετίες.
29-30/9 & 1/10, Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας. Είσοδος: €25, €15 (φοιτητικό, 65+, άνεργοι, ΑμεΑ & συνοδοί).

Ομάδα 400 lbs – Βέρθερος ή έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα

Με μια παράσταση βασισμένη στο νεανικό επιστολογραφικό μυθιστόρημα του Γκαίτε Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου επιλέγει να κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο κοινό, η νεοσύστατη ομάδα 400 lbs, θέλοντας να μας πει πως «την ώρα που τα πάντα γύρω μας λένε το αντίθετο, εμείς κρίνουμε αναγκαίο πως πρέπει να σκύψουμε πάνω από αυτή την ομορφιά αλλά και την αγριότητα του ανθρώπινου αισθήματος». Σε μετάφραση της Στέλλας Νικολούδη και σκηνοθεσία του Δημήτρη Χαραλαμπόπουλου
1, 8, 15, 22, 29/10, Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Αθήνα, 17:00. Είσοδος: €15, €12 (μειωμένο)

«Ιζαμπέλ Ρεμπώ, ο δικός μου Αρθούρος»

 

Η Βίκυ Βολιώτη παίζει και σκηνοθετεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρωτότυπο έργο της Ευσταθίας Ιζαμπέλ Ρεμπώ, ο δικός μου Αρθούρος στο θέατρο «Μικρό Άνεσις». Η μικρή αδελφή του Ρεμπώ διηγείται την ιστορία της, που όμως είναι συνυφασμένη με την ιστορία του πρόωρα αδικοχαμένου ποιητή. Μια διαφορετική οπτική του μεγάλου ποιητή όπως δεν τον ξέραμε μέχρι τώρα μέσα από τα μάτια της αδερφής του. Πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου.
Θέατρο Μικρό Άνεσις, λεωφ. Κηφισίας 14, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00. Είσοδος: €17, €15 (μειωμένο).

ΜΟΥΣΙΚΗ

Kaseti Zakar and Khalilj live στο Romantso Rooftop
Οι Kasēti Zakar είναι ένα νέο ντουέτο που αποτελείται από τους Angelos Krallis και Daniel Paleodimos και στόχος τους είναι να προσφέρουν στο κοινό μια μοναδική προσέγγιση στη δημιουργία live μουσικής μέσα από ηχοχρώματα που μοιάζουν με ένα ταξίδι σε διάφορες μουσικές κουλτούρες και περιόδους.
29/9, Βios Ρομάντσο, Aναξαγόρα 3-5, Aθήνα, 21:00, είσοδος από €5

Η σεζόν ανοίγει με τον τρόπο που άρχισε ‒και έγινε sold out‒ στο Temple Athens, με τον αγαπημένο Under Black Helmet, τους residents Saniter και Theremin και το new-entry, Vika Gavalidi!
30/9, Temple Athens, Ιάκχου 17, Γκάζι, 00:30, είσοδος από €10

O DJ Sasha στο Bolivar

O Ουαλός DJ και παραγωγός Sasha δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Συγκαταλέγεται αναμφισβήτητα ανάμεσα στους κορυφαίους στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, υπήρξε υποψήφιος για Grammy και 4 φορές νικητής σε International Dance Music Award και DJ Mag. Πραγματοποιεί συνεχώς εμφανίσεις σε όλο τον πλανήτη, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους οπαδούς της μουσικής του.
29/9, Bolivar Beach Bar, λεωφ. Ποσειδώνος, Ακτή του Ήλιου, Άλιμος, 21:00, είσοδος από €10

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Οι Swingin’ Cats στο Gazarte

Οι Swingin’ Cats επιστρέφουν στο Roof Stage του Gazarte με απόλυτο party mood, για να μας παρασύρουν σε μια βραδιά γεμάτη χορό και γέλιο, ζωντανεύοντας με το χορευτικό του πρόγραμμα μια μεγάλη γκάμα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.
30/9, Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 34, Γκάζι, 21:30, είσοδος από €8

Αφιέρωμα στον Μανώλη Καλομοίρη: Spoudassato Moussikin
Μια ξεχωριστή συναυλία-αφιέρωμα στον Μανώλη Καλομοίρη θα παρουσιάσει το Ωδείο Αθηνών στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ σπουδαστές και απόφοιτοι θα ερμηνεύσουν έργα του σπουδαίου συνθέτη, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν, σε πρώτη εκτέλεση, και δύο νέα έργα σπουδαστών της τάξης Σύνθεσης του Ωδείου Αθηνών, γραμμένα ειδικά για την περίσταση.
1/10, Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ, 19:30. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Πράσινη Βιβλιοθήκη
Ένα εργαστήριο αφιερωμένο στην κηπουρική με πολλές ιδέες για όλα αυτά που μπορούμε να φυτέψουμε στο μπαλκόνι μας, τρόπους για να φτιάξουμε τον δικό μας μικρό βοτανόκηπο και ιδέες για δημιουργία φυσικού λιπάσματος για τα φυτά μας ώστε να πετύχουμε μακροπρόθεσμη αλλαγή συνηθειών σε επίπεδο κοινότητας και βαθύτερη αλλαγή νοοτροπίας σε επίπεδο πόλης.
2/10, Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, 19:00-20:30. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο bibliothek-athen@goethe.de.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Ροη Ειδήσεων