Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήMain RightΑντιτρομοκρατική: Δέκα οι συλλήψεις για βομβιστικές επιθέσεις - Πυροτεχνουργοί στους συλληφθέντες

Αντιτρομοκρατική: Δέκα οι συλλήψεις για βομβιστικές επιθέσεις – Πυροτεχνουργοί στους συλληφθέντες

Δέκα άτομα συνέλαβαν οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για βομβιστικές επιθέσεις. Από τους 10 συλληφθέντες, οι τέσσερις είναι στη φυλακή, όπως ανέφερε με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, ο ένας εμπλεκόμενος είναι πολυβολητής του στρατού, που έχει υποβάλει παραίτηση, και ο δεύτερος οπλουργός της Πολεμικής Αεροπορίας σε μακρά αναρρωτική άδεια.

Αντιτρομοκρατική: Με τον φάκελο που εστάλη στο εφετείο Θεσσαλονίκης συνδέονται οι συλληφθέντες

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συλλήψεις φαίνεται πως συνδέονται και με τον φάκελο που εστάλη στο εφετείο Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση αφορά στην οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» και εξετάζονται διάφορες ξεχωριστές περιπτώσεις βομβιστικών επιθέσεων, για να διαπιστωθεί σε ποιες εμπλέκονται τα μέλη της οργάνωσης.

Μεταξύ των ατόμων που έχει βάλει στο στόχαστρό της Αντιτρομοκρατική, είναι και ποινικοί, ενώ υπάρχει και ένας 36χρονος που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ο οποίος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για ληστείες.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται και άτομα που βρίσκονται σε φυλακές.

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται τα παρακάτω:

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) πραγματοποιήθηκε σήμερα, 27 Φεβρουαρίου 2024, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και σε καταστήματα κράτησης στην επαρχία για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Για την υπόθεση κατηγορούνται -10- ημεδαποί, από τους οποίους -6- συνελήφθησαν ενώ οι -4- είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Ειδικότερα, κατηγορούνται για -κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

1) αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,

2) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,

3) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,

4) ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και

5) ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους χώρους, μεταξύ των οποίων 3 κελιά καταστημάτων κράτησης και 9 οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πολεμικό τυφέκιο,
-3- πιστόλια,
περίστροφο,
καραμπίνα,
εξαρτήματα όπλων,
ποσότητες εκρηκτικής ύλης,
φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
κινητά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης (usb),
μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών,
-2- αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα και
χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες έκνομες ενέργειες συνεχίζονται.

Ποιες υποθέσεις εξετάζονται από την Αντιτρομοκρατική για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν συνδέσεις με τους ποινικούς

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι συλληφθέντες είχαν εμπλοκή στον εκρηκτικό μηχανισμό στην έδρα των ΜΑΤ στην περιοχή Γουδή, στη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εργασίας, για την οποία ελέγχεται η μοτοσικλέτα των δραστών για αποτυπώματα και DNA, αλλά και στον φάκελο στη Θεσσαλονίκη, στα δικαστήρια, ο οποίος περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, που εντοπίστηκε ατόφιος.

Πέραν αυτών των περιπτώσεων, οι 10 συλληφθέντες ενέχονται σε ακόμα τρεις επιθέσεις: τον Νοέμβριο σε τεχνική εταιρεία, σε τράπεζα στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο, και σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Χαϊδάρι τον Ιούλιο.

Πρόκειται για υπόθεση που αφορά στην ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης», η οποία, με ανακοινώσεις της σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, έχει αναλάβει την ευθύνη για τρεις ενέργειες.



Ροη Ειδήσεων