Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕθνικάΚυριάκος Μητσοτάκης: Τον χειροκρότησαν για τα ομόφυλα ζευγάρια στη διάσκεψη του Μονάχου...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τον χειροκρότησαν για τα ομόφυλα ζευγάρια στη διάσκεψη του Μονάχου – Είμαι υπερήφανος

Συγχαρητήρια για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομοφύλων δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συζήτησης στο στρογγυλό τραπέζι και την ανοιχτή συζήτηση με θέμα ‘’Currency for Change: World Politics on a Budget‘’ στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου.

Οι παριστάμενοι χειροκρότησαν τον πρωθυπουργό για την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια με τον ίδιο να κάνει λόγο για ένα σημαντικό βήμα για τη χώρα. «Αποτελεί απόφαση ορόσημο για τη χώρα, είμαι υπερήφανος που εισηγήθηκα το νομοσχέδιο ως επικεφαλής της κεντροδεξιάς» είπε ο χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.Η είδηση της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια στο ελληνικό κοινοβούλιο κάνει από εχθές το βράδυ τον γύρο του διαδικτύου, με πολλά διεθνή ΜΜΕ να κάνουν λόγο για «ιστορική στιγμή» και να εστιάζουν στο γεγονός ότι η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χώρα που αναγνωρίζει την ισότητα στον γάμο.Το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», έγινε δεκτό, επί της αρχής, από την ολομέλεια με 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 «παρών».

Την είδηση μετέδωσαν αρκετά δελτία ειδήσεων διεθνών ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ψηφοφορίας για τη ζωή των ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα μας.

Guardian

«Η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χώρα που νομιμοποίησε τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών» αναφέρει το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Guardian, η οποία ενημέρωσε μάλιστα τους αναγνώστες της με ειδοποίηση push για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή. «Σε μια σπάνια επίδειξη κοινοβουλευτικής συναίνεσης, 176 βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου την Πέμπτη» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσιεύμα, μιλώντας για μια μεταρρύθμιση «ορόσημο».Στο άρθρο που ανήρτησε στον ιστότοπό του μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, το BBC εστίασε επίσης στην πρωτοπορία της Ελλάδας ανάμεσα στις ορθόδοξες χώρες, υπενθυμίζοντας πάντως ότι το νομοσχέδιο προκάλεσε διχασμό και αντιμετώπισε έντονη αντίσταση από την ισχυρή ορθόδοξη εκκλησία, με συλλαλητήρια πιστών στην Αθήνα. Αρθρο του Bloomberg αναφέρει «το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε την Πέμπτη να έχουν πρόσβαση στην ισότητα στον γάμο και τα αυτόματα γονικά δικαιωμάτα όλοι οι 10,5 εκατομμύρια πολίτες της χώρας, επιτρέποντας στα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν. Είναι η πρώτη χώρα με ορθόδοξη πλειοψηφία που κάνει αυτό το βήμα και πλέον ξεχωρίζει σε μια περιοχή που αντιτίθεται σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή».«Η Ελλάδα νομιμοποίησε την Πέμπτη τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και τα ίσα γονικά δικαιώματα για τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς υπερψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο που δίχασε την ελληνική κοινωνία και προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της ισχυρής Ορθόδοξης Εκκλησίας της χώρας.

Παρόλο που η Ελλάδα έγινε η 16η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ομοφύλων, είναι το πρώτο ορθόδοξο χριστιανικό έθνος που ψηφίζει έναν τέτοιο νόμο» αναφέρει σημερινό άρθρο των New York Times



Ροη Ειδήσεων