Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚαιρόςΙσχυρή βροχόπτωση στην Αττική - Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική – Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική

Ισχυρή βροχόπτωση ξεκίνησε στην Αττική λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι με αποτέλεσμα δρόμοι να πλημμυρίσουν και να επικρατεί κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της Αττικής.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα φαινόμενα της κακοκαιρίας στην πρωτεύουσα θα εξασθενίσουν μέχρι το απόγευμα ενώ τα έντονα φαινόμενα θα συνεχίσουν προς τα ανατολικά.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 29-02-2024/1100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Συνεχίζονται έως το πρωί του Σαββάτου (2-3-2024) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του καιρού:

  • Την Παρασκευή (01-03-24)

α. Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), πρόσκαιρα την ανατολική Πελοπόννησο, βαθμιαία στις Σποράδες, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.
β. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στις ανατολικές Κυκλάδες, ενώ βαθμιαία θα επηρεάσουν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

  • Το Σάββατο (02/03/24)

Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το πρωί στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Η επικαιροποίηση του εκτάκτου δελτίου θα γίνεται καθημερινά ανά δωδεκάωρο.



Ροη Ειδήσεων