Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήTop ΕπικαιρότηταΜαρινάκης: Κανείς υπουργός δεν είναι a priori αθώος - Τι είπε για...

Μαρινάκης: Κανείς υπουργός δεν είναι a priori αθώος – Τι είπε για την τραγωδία στα Τέμπη

Για την εθνική τραγωδία με 57 νεκρούς στα Τέμπη καθώς και για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το θέμα, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ.Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έθεσε μια σειρά από ερωτήματα όπως: «Υπάρχει κάποιος που εξαιρείται, υπάρχει κάποιος που έδειξε η Δικαιοσύνη, υπάρχει κάποιο κατηγορητήριο; Όχι είναι η απάντηση. Η πραγματικότητα είναι ότι κανείς δεν είναι apriori αθώος επειδή είναι υπουργός ούτε ένοχος επειδή το λέει η κοινή γνώμη. Αθώους, ενόχους, κατηγορούμενους, τους καθορίζει η δικαιοσύνη»

Ερωτηθείς αν ο εισαγγελέας στη Λάρισα αποδώσει ευθύνες στον κ. Καραμανλή, απάντησε ότι δεν πρόκειται να σταθεί «εμπόδιο στη Δικαιοσύνη» τονίζοντας πως τη δεδομένη στιγμή γίνεται «χυδαία εργαλειοποίηση από την αντιπολίτευση», ενώ άσκησε σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και «γιατί δεν συντάσσουν κατηγορητήριο για να μπορούν να μας κατηγορήσουν για συγκάλυψη; Θυμήθηκαν όλους τους νεκρούς και όλες τις τραγωδίες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως ο κ. Καραμανλής ανέλαβε την ευθύνη και παραιτήθηκε από υπουργός. Παρόλα αυτά σημείωσε ότι θα ελεγχθεί ως υπουργός, είτε έχει την βουλευτική ασυλία είτε όχι.

«Για τον κ. Σπίρτζη ισχύει η αποσβεστική προθεσμία, δηλαδή για αυτό που μας κατηγορούσαν ότι βγαίνουν “λάδι” οι υπουργοί επειδή έχουν ειδικό καθεστώς παραγραφής. Πιάνει τον Σπίρτζη και τους υπουργούς που είχαν διατελέσει την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ» και σημείωσε «τον κ. Καραμανλή από το 2019 δεν τον πιάνει γιατί η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη άλλαξε το άρθρο 89 του Συντάγματος και δεν ισχύει ειδική παραγραφή».



Ροη Ειδήσεων