Παρασκευή 3 Μαΐου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΑρχηγός Φρουρών της Επανάστασης: «Είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη»

Αρχηγός Φρουρών της Επανάστασης: «Είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη»

Προειδοποίησε αυστηρά το Ισραήλ να μην χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Ο επικεφαλής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης επιφορτισμένος με την προστασία των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν εξαπέλυσε απειλή κατά του Ισραήλ για αντίποινα αντίστοιχης βαρύτητας αν χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις.

«Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του σιωνιστικού εχθρού έχουν εντοπιστεί και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες από όλους τους στόχους είναι στη διάθεσή μας», τόνισε ο ταξίαρχος Ahmad Haghtalab, με βάση τον ημιεπίσημο ειδησεογραφικό ιστότοπο Tasnim.

«Τα δάχτυλά μας είναι στη σκανδάλη της εκτόξευσης ισχυρών πυραύλων για την καταστροφή των καθορισμένων στόχων ως απάντηση σε μια πιθανή επίθεση από αυτούς».

Αναφορά για πρώτη φορά έγινε για την Πυρηνική Διοίκηση του IRGC, στην επικαιρότητα, τον Μάρτιο του 2022 ύστερα από πολλαπλές επιθέσεις δολιοφθοράς που αποδίδονται στο Ισραήλ με στόχο ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Ο Haghtalab επισης ανέφερε ότι η Τεχεράνη μπορεί να επανεξετάσει τη δηλωμένη πολιτική της για χρήση πυρηνικών για ειρηνικούς σκοπούς.

«Αν το ψεύτικο σιωνιστικό καθεστώς θέλει να χρησιμοποιήσει την απειλή επίθεσης στα πυρηνικά κέντρα της χώρας μας ως εργαλείο, η επανεξέταση του δόγματος και των πολιτικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και η απόκλιση από προηγούμενες εκτιμήσεις θα είναι πιθανή».



Ροη Ειδήσεων