Δευτέρα 20 Μαΐου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΠαύλος Μαρινάκης: Η κυβέρνηση πιστεύει στον διάλογο με την Τουρκία – Ιδιωτική...

Παύλος Μαρινάκης: Η κυβέρνηση πιστεύει στον διάλογο με την Τουρκία – Ιδιωτική η επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα

Για τις πρόσφατες αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στο ζήτημα της ακρίβειας αλλά και στις επισκέψεις Μητσοτάκη στην Άγκυρα και Έντι Ράμα στην Αθήνα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σήμερα 10/5 το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα».

Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε «ανατριχιαστική» τη δήλωση του κ. Κασσελάκη ότι «οι υπουργοί σκοτώνουν παιδιά» και «λυπηρό» τον τρόπο που, όπως είπε, πήγε να δικαιολογηθεί μέσα από έναν νέο επικοινωνιολόγο, δείχνοντας τον κ. Σπηλιωτόπουλο.
«Δεν το πίστευα, αυτό που ειπώθηκε. Είναι φοβερό», είπε ο κ. Μαρινάκης αναφερόμενος στη χθεσινή απάντηση που έδωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος για το θέμα στον ΣΚΑΪ.«Δεν θυμάμαι τόσες εκφράσεις σε περίπτωση αρχηγού. Αυτή φαίνεται ότι είναι η κεντρική προεδρική γραμμή», τόνισε ο κ. Μαρινάκης προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ο κ. Κασσελάκης προσπαθεί να προκαλέσει ενδιαφέρον και να κάνει εντύπωση.

«Είναι ανακριβές ότι είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια»

Για το φλέγον θέμα της ακρίβειας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως είναι «ανακριβές ότι είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια», παραδέχτηκε, όμως, ότι αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά σήμερα.

Για τη συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα στην Άγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση πιστεύει στον διάλογο σε αντίθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που, όπως είπε, είτε δεν λένε τίποτα είτε ζητούν να μη γίνει η συνάντηση.

«Για το ζήτημα της Μονής τι προτιμούν, να μην ακουστεί καθόλου;», είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση πιστεύει στον διάλογο για τρεις λόγους» εξήγησε ο κ. Μαρινάκης. Όπως είπε «πρώτον, γιατί ζητήματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν καν να τεθούν έχουν τεθεί και με πολύ ισχυρό τρόπο έχουν αποτυπωθεί οι ελληνικές θέσεις, όπως παράδειγμα για τη μουσουλμανική μειονότητα».

Επιπλέον δήλωσε ότι «διάλογος δεν συνεπάγεται με συμφωνία. Υπάρχει μια διαφορά που πρέπει να επιλύσουμε υπό το πρίσμα του διεθνούς δίκαιου, ο διαχωρισμός ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδας. Είμαστε μακριά από εκεί, αλλά είμαστε ξεκάθαροι».

Επίσης, σχολίασε ότι η ελληνική κυβέρνηση «δεν έχει υποχωρήσει σπιθαμή στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, δεν έχει κρυφτεί ποτέ και σε κάθε ευκαιρία προβάλλει τις ελληνικές θέσεις και πάντα κάτι κερδίζει και κερδίζει σε αξιοπιστία».

Για την επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα

Ερωτηθείς για την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως πρόκειται για μια «ιδιωτική επίσκεψη» και πως θα φροντίσει η κυβέρνηση να υπάρχουν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Είπε, επίσης, ότι «δουλειά μας δεν είναι να ερμηνεύσουμε τη σκοπιμότητα της επίσκεψης του Έντι Ράμα, δουλειά μας είναι με τις πράξεις μας να δείχνουμε τον σεβασμό μας στο κράτος δικαίου».

«Η Ελλάδα δεν φοβάται, αν υπάρξει κάποια αφορμή θα απαντήσουμε», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.



Ροη Ειδήσεων