Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Κεντρικού Τομέα ΑθηνώνΧάρης Δούκας: Προκαλούν πονοκέφαλο οι απευθείας αναθέσεις

Χάρης Δούκας: Προκαλούν πονοκέφαλο οι απευθείας αναθέσεις

Ο Χάρης Δούκας βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής μετά την αποκάλυψη ότι ανέθεσε απευθείας σύμβαση αξίας 30.000 ευρώ στην πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και πολιτική του φίλη, Κατερίνα Μπατζελή, για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Αθηναίων.

Αυτή η αποκάλυψη φαίνεται πως θα έχει αρνητικές συνέπειες στην προεκλογική καμπάνια του Δημάρχου Αθηνών, ο οποίος προετοιμάζεται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Η απόφαση, με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2024, προκάλεσε αντιδράσεις στο κόμμα, καθώς η κα. Μπατζελή ήταν από τα πρώτα στελέχη που έθεσαν ζήτημα αλλαγής ηγεσίας μετά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ταυτόχρονα, ο Χάρης Δούκας έχει δεχθεί έντονη κριτική από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς θεωρούν ότι εκμεταλλεύεται τη θέση του στον Δήμο Αθηναίων για την προώθηση της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του κόμματος. Μετά τον σάλο, η Κατερίνα Μπατζελή επιβεβαίωσε την είδηση σε δηλώσεις της στο Action 24, λέγοντας ότι δεν θα υπογράψει τη σύμβαση, προκειμένου να μην παρεμποδίσει το έργο του κ. Δούκα.

Η κα. Μπατζελή κάλεσε τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τον κ. Δούκα και αναφέρθηκε σε «εκβιασμούς» και «φήμες» που αναχαιτίζουν την πολιτική διαδικασία.

«Επειδή δεν θέλω να συνδυάσω την πολιτική διεργασία που γίνεται τώρα στο κόμμα με την αναπτυξιακή πορεία που προωθεί ο κ. Δούκας στον δήμο, δεν θα υπογράψω τη σύμβαση μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες. Ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι η κα. Μπατζελή είχε καταθέσει προσφορά για το έργο που της ανατέθηκε, αλλά τώρα ισχυρίζεται πως δεν θα υπογράψει τη σύμβαση μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ώστε να μην συνδεθεί η πράξη αυτή με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Τρεις ακόμη νέες απευθείας αναθέσεις φέρνουν το Χάρη Δούκα σε δύσκολη θέση

Ο Δήμος Αθηναίων ανέθεσε απευθείας σύμβαση αξίας 25.644 ευρώ στην Αφροδίτη Παπαθανάση, πρώην βουλευτή Φωκίδας του ΠΑΣΟΚ, για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η κα. Παπαθανάση είναι στενή συνεργάτιδα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και υποστηρίζει τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την αναβάθμιση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), ανατέθηκαν απευθείας συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Νικόλ – Αικατερίνη Δημητρακοπούλου, με κόστος 32.240 ευρώ, για την επιλογή καλλιτεχνικών προτάσεων.

Η τρίτη απευθείας ανάθεση έγινε στην Αγγελική Βοσδογάνη, κόρη του Νίκου Βοσδογάνη, στενού συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά και πρώην διευθυντή του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ. Η κα. Βοσδογάνη θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για την επικοινωνιακή προβολή των δράσεων του Δήμου Αθηναίων στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας και Πολιτισμού, με κόστος 10.000 ευρώ.



Ροη Ειδήσεων