Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Κεντρικού Τομέα ΑθηνώνΔήμος Αθηναίων - Προβλήματα με την καθαριότητα στον πεζόδρομο της Αποστόλου...

Δήμος Αθηναίων – Προβλήματα με την καθαριότητα στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου

Attica Times team

Η μετακίνηση των κάδων απορριμμάτων από την οδό Αγίας Μαρίνης στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους, τους τουρίστες και ιδιαίτερα στους τυφλούς, λόγω της ακατάλληλης τοποθέτησης τους και της προφανούς εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων. Αυτή η απόφαση της δημοτικής αρχής έχει δημιουργήσει μια σειρά από επιπτώσεις και προβλήματα για τη Δημόσια Υγεία και την Καθαριότητα.

Ξεχειλισμένοι κάδοι:

Οι κάδοι γεμίζουν καθημερινά, με αποτέλεσμα τα απορρίμματα να καταλήγουν στον πεζόδρομο, προκαλώντας δυσοσμία και ανθυγιεινές συνθήκες.
Οι σακούλες απορριμμάτων που προέρχονται από τα καταστήματα εστίασης σύρονται στον πεζόδρομο, αφήνοντας πίσω τους σκουπίδια και υγρά, που επιδεινώνουν την κατάσταση της καθαριότητας. Η παρουσία των απορριμμάτων και η κακή τοποθέτηση των κάδων δίνουν μια αρνητική εικόνα στους τουρίστες, που αναγκάζονται να περάσουν μέσα από σκουπίδια για να διαβάσουν την πληροφοριακή πινακίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Οι τουρίστες δυσκολεύονται να προσεγγίσουν τον αρχαιολογικό χώρο εξαιτίας των σκουπιδιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάδοι τοποθετήθηκαν πάνω στη διαδρομή τυφλών, καθιστώντας την προσβασιμότητα αδύνατη και οδηγώντας τους τυφλούς κατευθείαν πάνω στα σκουπίδια.

Ο Δήμος Αθηναίων θα πρέπει να εξετάσει άμεσα την επανατοποθέτηση των κάδων απορριμμάτων σε κατάλληλο σημείο που δεν θα παρεμποδίζει την κίνηση των πεζών, των τουριστών και ιδιαίτερα των ατόμων με αναπηρίες και προφανώς να διευκολύνει τα καταστήματα εστίασης που αποθέτουν το μεγαλύτερο όγκο των απορριμμάτων.
Ταυτόχρονα απαιτείται να διασφαλίσουν οι υποδομές προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρίες δεν θα παρεμποδίζονται από τέτοιες ενέργειες. Ο Δήμαρχος κ. Δούκας και η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ Μπέη, πρέπει να λάβουν υπόψη τις διαμαρτυρίες και τις προτάσεις των κατοίκων για την βελτίωση της κατάστασης και να προχωρήσουν σε ουσιαστικές ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος. Η διατήρηση της καθαριότητας και της προσβασιμότητας στους δημόσιους χώρους είναι ζωτικής σημασίας για την ποιότητα ζωής των κατοίκων, την εικόνα της πόλης και την εξυπηρέτηση των τουριστών. Ο Δήμος Αθηναίων απαιτείται να λάβει άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης και την προστασία των δικαιωμάτων τόσο των δημοτών όσο και των επισκεπτών.



Ροη Ειδήσεων