Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚίνδυνος ηλεκτροπληξίας από εκτεθειμένα καλώδια στην Αθήνα - Φωτογραφίες ντοκουμέντα

Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από εκτεθειμένα καλώδια στην Αθήνα – Φωτογραφίες ντοκουμέντα

Ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από εκτεθειμένα καλώδια σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, όπως στην Ακαδημίας, την Αμαλίας, την Πατησίων και την Αχαρνών, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Τα καλύμματα της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης λείπουν σε πολλές περιπτώσεις, και οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του δήμου προσπαθούν να τις επισκευάσουν με πρόχειρες λύσεις. Ωστόσο, οι επισκευές αυτές δεν πληρούν τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές, με αποτέλεσμα τα καπάκια να παραμένουν ανοιχτά και τα καλώδια να εξέχουν, δημιουργώντας κίνδυνο ηλεκτροπληξίας για τους πεζούς, και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, καθώς είναι σε χαμηλό ύψος.

Είναι κρίσιμο ο Δήμος να προβεί άμεσα σε ενέργειες αποκατάστασης χρησιμοποιώντας υλικά που πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές. Οι πρόχειρες λύσεις, όπως οι πλαστικές σωλήνες και οι δερματικοί σφιγκτήρες, δεν είναι επαρκείς και μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια. Οι σωστές πρακτικές συντήρησης και αποκατάστασης πρέπει να περιλαμβάνουν:

  1. Αντικατάσταση κατεστραμμένων καλυμμάτων: Χρήση υλικών που πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές για την ασφάλεια και την αντοχή.
  2. Εξέταση και αποκατάσταση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων: Επαγγελματική επιθεώρηση και αποκατάσταση των βλαβών από εξειδικευμένο προσωπικό.
  3. Συνεχής παρακολούθηση και συντήρηση: Τακτικοί έλεγχοι για την αποφυγή παρόμοιων προβλημάτων στο μέλλον.
  4. Ενημέρωση και εκπαίδευση: Ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους και την αναφορά προβλημάτων στις αρμόδιες αρχές.

Αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών και η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων υποδομών



Ροη Ειδήσεων