Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΟικονομίαΜητσοτάκης: Στους συνταξιούχους μεγάλο μέρος από τη φορολόγηση των κερδών των διυλιστηρίων

Μητσοτάκης: Στους συνταξιούχους μεγάλο μέρος από τη φορολόγηση των κερδών των διυλιστηρίων

Tο θέμα της έκτακτης φορολόγησης στα κέρδη των διυλιστηρίων που ορίστηκε στο 33% ήταν αυτό που ξεκίνησε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

«Βάση ενός ευρωπαϊκού κανονισμού η χώρα είχε τη δυνατότητα να επιβάλλει μια έκτακτη φορολόγηση για το 22 στα κέρδη των διυλιστηρίων. Τώρα που έχουμε μια εικόνα αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην απόφαση αυτή η οποία είναι δίκαιη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια είπε: «Είναι μια κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης και τα έσοδα δεν μπορούμε να τα προσδιορίσουμε ακόμα αλλά θα κατευθυνθούν στην στήριξη ευάλωτων συμπολιτών μας ειδικά των συνταξιούχων και ειδικά όσων δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς. Κοντά στα 300 εκατομμύρια υπολόγισε το ποσό».

«Πήραμε τη σημαντική απόφαση να μονιμοποιήσουμε το μειωμένο ΦΠΑ στα ταξί, γνωρίζουμε καλά ότι η κατάσταση των ΜΜΜ δεν είναι αυτή που θα θέλαμε. Το ίδιο και για τον καφέ που θα πάρει ο εργαζόμενος για να πάει στη δουλειά του. Όσοι εισηγούνται μείωση ΦΠΑ πρέπει να μας πουν πότε θα τον αυξήσουν. Θέλω να περάσει η συζήτηση από την ακρίβεια στην αποκλιμάκωση των τιμών. Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να συμβάλλουμε όλοι. Η ακρίβεια υπονομεύει την ίδια την κοινωνική συνοχή».

Με το θέμα της έκτακτης φορολόγησης στα κέρδη των διυλιστηρίων που ορίστηκε στο 33% ξεκίνησε η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.



Ροη Ειδήσεων