Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΣβηστά φώτα στη Βάρκιζα - Κίνδυνος για οδηγούς και πεζούς

Σβηστά φώτα στη Βάρκιζα – Κίνδυνος για οδηγούς και πεζούς

Η κατάσταση με τα σβηστά φώτα στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος της Βάρκιζας είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, δεδομένου του αυξημένου κινδύνου τροχαίων ατυχημάτων. Αν και η συντήρηση των φωτιστικών είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας Αττικής, η έλλειψη δράσης από την πλευρά της Περιφέρειας επιβάλλει την άμεση παρέμβαση του Δήμου. Η επισκευή των φωτιστικών θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τους κινδύνους για τους οδηγούς και τους πεζούς.

Επιπλέον, τα προβλήματα με το νερό στο οδόστρωμα από το αρδευτικό σύστημα των νησίδων και οι δυσκολίες στην προσβασιμότητα λόγω εναπόθεσης μπάζων στο πεζοδρόμιο στο ύψος της λίμνης Βουλιαγμένης επιδεινώνουν την κατάσταση, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για άμεση δράση από τους αρμόδιους φορείς. Η απομάκρυνση των μπάζων και η συντήρηση του αρδευτικού συστήματος θα βελτιώσουν την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Είναι κρίσιμο να υπάρξει συντονισμός μεταξύ της περιφέρειας και των δήμων για την άμεση επίλυση αυτών των προβλημάτων, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών. Γιατί οι τελευταίοι θα μένουν πάντα με το ερώτημα: Ποιος είναι υπεύθυνος για τα σκοτάδια στην παραλιακή στην Ριβιέρα της Αττικής πόσο καιρό ακόμα θα περιμένει ο κόσμος με κλειστά φώτα.



Ροη Ειδήσεων