Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήTop ΕπικαιρότηταΑποκλειστικό Attica Times: Ομόνοια - Σβηστά τα φανάρια - Τι πρέπει να...

Αποκλειστικό Attica Times: Ομόνοια – Σβηστά τα φανάρια – Τι πρέπει να προσέχουν οι πεζοί;

Τα φανάρια περιμετρικά της Πλατείας Ομονοίας παραμένουν εκτός λειτουργίας, από το Σάββατο 29 Ιουνίου, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία και στην ασφάλεια των πεζών. Εκτός λειτουργίας τα φανάρια σε 4 κόμβους τις Λ. Μεσογείων στο ύψος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στη συμβολή της Λ. Αλεξάνδρας με την Ιπποκράτους.

Οι βλάβες δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες, ιδιαίτερα εν μέσω της τουριστικής περιόδου με την αυξημένη κίνηση. Οι οδηγοί πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από τους γύρω δρόμους, ενώ οι πεζοί συνιστάται να χρησιμοποιούν τις υπόγειες διαβάσεις του μετρό για την ασφάλειά τους. Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής ή την αρμόδια Διεύθυνση Μητροπολιτικών Υποδομών σχετικά με το πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη στην Ομόνοια. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη περίοδο δεν υπάρχει ανάδοχος για την αποκατάσταση των βλαβών λόγω καθυστερήσεων στις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Η επισκευή των φαναριών γίνεται μέσω σύμβασης παροχής υπηρεσιών από αναδόχους που διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό για την επισκευή και τη συντήρηση των φαναριών, διασφαλίζοντας τη σωστή λειτουργία των σηματοδοτών. Οι καθυστερήσεις στις διαγωνιστικές διαδικασίες και η έλλειψη ανάδοχου μπορεί να οφείλεται σε διοικητικές παραλείψεις ή γραφειοκρατικά εμπόδια, κάτι που επηρεάζει αρνητικά την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της συντήρησης των φαναριών με σημαντικές επιπτώσεις για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφορία.



Ροη Ειδήσεων