Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑποκλειστικό: Περιφέρεια Πελοποννήσου - Επικίνδυνες ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις στο oδικό Δίκτυο του...

Αποκλειστικό: Περιφέρεια Πελοποννήσου – Επικίνδυνες ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις στο oδικό Δίκτυο του Νομού Κορινθίας.

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται οι ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις στο οδικό δίκτυο του νομού Κορινθίας, με τους κατοίκους και τους διερχόμενους οδηγούς να εκφράζουν έντονη ανησυχία για την ασφάλεια τους. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και αναφορές, καμία ενέργεια δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό.

Οι διαβάσεις αυτές παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς εξέχουν επικίνδυνα σίδερα από το ανενεργό σιδηροδρομικό δίκτυο. Τα σίδερα αυτά δημιουργούν σημαντικούς κινδύνους για τα οχήματα που διέρχονται καθημερινά από τα συγκεκριμένα σημεία, προκαλώντας υλικές ζημιές και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των οδηγών και των επιβατών. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι τα προβλήματα αυτά υφίστανται εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα καμία ουσιαστική μέριμνα για την επίλυσή τους. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη κατά τις νυχτερινές ώρες, όταν η ορατότητα είναι περιορισμένη και οι οδηγοί δεν μπορούν εύκολα να αντιληφθούν τα επικίνδυνα σημεία.

Ένας κάτοικος του Χιλιομοδίου, που προτιμά να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε:

“Κάθε μέρα περνάμε από αυτές τις διαβάσεις με φόβο για τις ζημιές που μπορεί να υποστούν τα οχήματά μας ή, ακόμη χειρότερα, για την προσωπική μας ασφάλεια. Έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει τις αρχές, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.”

Η απραξία των τοπικών αρχών εγείρει ερωτήματα και αυξάνει την αγανάκτηση των πολιτών, που ζητούν άμεση και αποτελεσματική δράση για την αποκατάσταση των διαβάσεων και την εξασφάλιση της ασφάλειας των δρόμων τους. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, καλείται να ανταποκριθεί άμεσα στις ανησυχίες των πολιτών και να δρομολογήσει τα απαραίτητα έργα συντήρησης και αποκατάστασης των ισόπεδων σιδηροδρομικών διαβάσεων. Η προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της Κορινθίας δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις των αρμόδιων αρχών και την ανταπόκρισή τους στις επείγουσες ανάγκες της περιοχής.

Ερωτήματα για την Κατάσταση των Ισόπεδων Σιδηροδρομικών Διαβάσεων στο Νομό Αργολίδας

Σε μια επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, καθώς και άλλους αρμόδιους φορείς, πολίτης ζητά διευκρινίσεις σχετικά με την κατάσταση και τη συντήρηση των ισόπεδων σιδηροδρομικών διαβάσεων στο οδικό δίκτυο του νομού Κορινθίας. Τα ερωτήματα επικεντρώνονται σε τρία βασικά σημεία:

1. Χρονοδιάγραμμα επισκευής και συντήρησης:
Ο πολίτης ζητά να μάθει ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την επισκευή και τη συντήρηση των ισόπεδων σιδηροδρομικών διαβάσεων, καθώς η κατάσταση τους αποτελεί σημαντικό ζήτημα ασφάλειας για τους διερχόμενους οδηγούς.

2. Διάρκεια αδρανοποίησης του σιδηροδρομικού δικτύου:
Πόσα χρόνια παραμένει ανενεργό το σιδηροδρομικό δίκτυο στην περιοχή; Αυτή η πληροφορία είναι σημαντική για την κατανόηση του ιστορικού της κατάστασης και των αιτίων των προβλημάτων συντήρησης.

3. Μελλοντικός σχεδιασμός: Υπάρχει κάποιο σχέδιο για την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου ή πρόκειται για αποξήλωση του; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα καθορίσει τις μελλοντικές ενέργειες και τον προγραμματισμό για την περιοχή.

Η επιστολή απευθύνεται σε μια σειρά αρμοδίων, συμπεριλαμβανομένων του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, του Υφυπουργού Μεταφορών, του Υφυπουργού Υποδομών, του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου, του Γενικού Διευθυντή Συντήρησης Δικτύου Έργων και Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, και του Διευθυντή Συντήρησης και Αναβάθμισης Γραμμής και Εσωτερικών Εγκαταστάσεων του ΟΣΕ.

Ο πολίτης αναφέρει επίσης ένα περιστατικό που σημειώθηκε στις 10 Ιουλίου 2024, κατά το οποίο υπέστη σοβαρή βλάβη στην αυχενική χώρα του λόγω των αναταράξεων που προκλήθηκαν από την κακή κατάσταση της σιδηροδρομικής διάβασης στο χωριό Χιλιομόδι. Επίσης, σημειώθηκαν υλικές ζημιές στο όχημά του.

Για το λόγο αυτό, ζητά την αρμόδια διεύθυνση του οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση της διάβασης, ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αποζημίωσή του. Η κατάσταση των ισόπεδων σιδηροδρομικών διαβάσεων αποτελεί σημαντικό ζήτημα για την τοπική κοινωνία, καθώς επηρεάζει άμεσα την ασφάλεια και την άνεση των κατοίκων και των διερχόμενων οδηγών.

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης εικόνας για το θέμα και θα επιτρέψουν την ανάληψη των απαραίτητων δράσεων για την επίλυση του.



Ροη Ειδήσεων