Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήTop ΕπικαιρότηταΑποσύρεται ο Τζο Μπάιντεν από τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ

Αποσύρεται ο Τζο Μπάιντεν από τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε σήμερα (21/07) με επιστολή του ότι αποσύρεται από την προεδρική κούρσα για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Στην επιστολή του δεν αναφέρει ποιος θα τον αντικαταστήσει, αλλά δηλώνει ότι θα ενημερώσει το έθνος λεπτομερώς για αυτή την απόφαση αργότερα. Ο Μπάιντεν σκοπεύει να ολοκληρώσει την τρέχουσα θητεία του, η οποία λήγει στις 20 Ιανουαρίου 2025.

«Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να υπηρετήσω ως Πρόεδρός σας. Και ενώ ήταν πρόθεσή μου να επιδιώξω την επανεκλογή μου, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας να αποχωρήσω και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως Προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας μου», έγραψε ο Μπάιντεν. σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του Χ.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της επιστολής.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί την αυξανόμενη πίεση από τους Δημοκρατικούς συμμάχους του Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεκλογική κούρσα, μετά τη συζήτηση της 27ης Ιουνίου, όπου ο 81χρονος πρόεδρος συχνά έδινε μη ουσιώδεις απαντήσεις.

Κανένας άλλος προεδρικός υποψήφιος δεν έχει αποχωρήσει από την κούρσα τόσο κοντά στις εκλογές. Ο πιο πρόσφατος ήταν ο Πρόεδρος Λίντον Τζόνσον, ο οποίος, λόγω του πολέμου του Βιετνάμ, ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 1968 ότι δεν θα διεκδικούσε άλλη θητεία.

 



Ροη Ειδήσεων