Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Κεντρικού Τομέα ΑθηνώνΔακτύλιος: Σταματά από σήμερα - πότε επιστρέφει

Δακτύλιος: Σταματά από σήμερα – πότε επιστρέφει

Ο δακτύλιος σταματά να ισχύει από σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουλίου, και οι οδηγοί μπορούν πλέον να κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας. Το μέτρο θα τεθεί ξανά σε εφαρμογή τον Οκτώβριο, περίπου στα μέσα του μήνα.

Ο δακτύλιος ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη, μεταξύ 07:00 και 20:00, και την Παρασκευή από 07:00 έως 15:00. Δεν ισχύει τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, και τις ημέρες απεργίας όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Σε ζυγές ημερομηνίες κυκλοφορούν αυτοκίνητα με αριθμό κυκλοφορίας που τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, και 8, ενώ σε μονές ημερομηνίες κυκλοφορούν αυτά που τελειώνουν σε 1, 3, 5, 7, και 9.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στον δακτύλιο, με την προϋπόθεση ότι έχουν την ειδική κάρτα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων. Ελεύθερη διέλευση έχουν επίσης τα οχήματα ιατρών, φυσιοθεραπευτών, αναπήρων πολέμου, αυτοκινήτων που οδηγούνται από ή μεταφέρουν ΑμεΑ, ή ασθενείς που χρειάζονται συχνή θεραπεία.

Από τον δακτύλιο εξαιρούνται επίσης τα αυτοκίνητα κρατικών υπηρεσιών, ΟΤΑ, Οργανισμών ή επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, τα οχήματα επικεφαλής ξένων διπλωματικών αποστολών και τα οχήματα εκπροσώπων του Τύπου με περιορισμό ανά Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι 100 ευρώ.



Ροη Ειδήσεων