Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτική50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας -Υψηλοί προσκεκλημένοι από όλο το...

50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας -Υψηλοί προσκεκλημένοι από όλο το φάσμα της κοινοβουλευτικής ζωής υπό την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σήμερα, το Προεδρικό Μέγαρο άνοιξε τις πύλες του για μια λαμπερή δεξίωση, υποδεχόμενο πλήθος υψηλών προσκεκλημένων από την πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας. Η δεξίωση αυτή διοργανώθηκε με αφορμή την Εθνική Επέτειο και αποτέλεσε μια ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, δικτύωση και την ανανέωση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απηύθυνε έναν ιδιαίτερα συγκινητικό λόγο στους παρευρισκόμενους, αναφερόμενη στην ιστορική σημασία της ημέρας, καθώς και στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα.

Στην ομιλία της, η Πρόεδρος τόνισε τη σημασία της ενότητας και της αλληλεγγύης σε μια περίοδο που η χώρα συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, τόσο στην εσωτερική σκηνή όσο και διεθνώς. «Η Ελλάδα έχει αποδείξει διαχρονικά πως μπορεί να υπερνικά δυσκολίες και να προοδεύει. Αρκεί να μένουμε ενωμένοι και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον,» υπογράμμισε η κα. Σακελλαροπούλου.

Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη για ενίσχυση των θεσμών και του κράτους δικαίου, επισημαίνοντας πως η δημοκρατία είναι ένας ζωντανός οργανισμός που απαιτεί συνεχή φροντίδα και επαγρύπνηση. «Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η καταπολέμηση της διαφθοράς πρέπει να παραμείνουν στην κορυφή της ατζέντας μας,» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εξωτερική πολιτική της χώρας, σημειώνοντας την ανάγκη για ισχυρές συμμαχίες και διεθνή συνεργασία. «Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωτοπόρος στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου,» είπε.

Η δεξίωση συνεχίστηκε με συζητήσεις μεταξύ των παρευρισκομένων, ενώ οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτά εδέσματα και παραδοσιακή μουσική. Η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη θετική ενέργεια και αισιοδοξία, αντανακλώντας την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα.

Η σημερινή δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο και οι δηλώσεις της Προέδρου υπενθυμίζουν σε όλους τη σημασία της ενότητας και της αλληλεγγύης, καθώς και την αναγκαιότητα για συνεχή προσπάθεια και επαγρύπνηση στη διατήρηση των δημοκρατικών αξιών και την προώθηση της εθνικής προόδου.



Ροη Ειδήσεων