Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΔημοσκόπηση GPO για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Ποιοι θα βρεθούν κοντά - ποιοι...

Δημοσκόπηση GPO για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Ποιοι θα βρεθούν κοντά – ποιοι μένουν πίσω

Ο τρέχων πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκινά από ισχυρή θέση στην εσωκομματική αναμέτρηση, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO. Ακολουθούν οι Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να αποκτά σημαντικό προβάδισμα ενόψει της κρίσιμης εσωκομματικής ψηφοφορίας, καθώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά, θεωρείται ο επικρατέστερος για την ηγεσία του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρουλάκης καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 39,4%, αφήνοντας πίσω τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα με 22,3% και τον Παύλο Γερουλάνο με 19,9%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Μιλένα Αποστολάκη με 7,9%, ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης συγκεντρώνει 5%.

Αναφορικά με τον αντίκτυπο των πρόσφατων ευρωεκλογών, το 71,8% αποτιμά αρνητικά το αποτέλεσμα, ενώ το 46% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ το θεωρεί θετικό. Ωστόσο, το 52% πιστεύει ότι παρά τη μικρή εκλογική άνοδο, οι πολιτικοί στόχοι δεν επιτεύχθηκαν. Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση δεν περιλαμβάνει τις υποψηφιότητες των Νάντια Γιαννακοπούλου και Γιάννη Κανελλάκη, καθώς δήλωσαν την πρόθεσή τους μετά την έναρξη της έρευνας.

Όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ξεκινούν περιοδείες σε όλη τη χώρα, με τις κινήσεις τους να έχουν κυρίως αναγνωριστικό χαρακτήρα και να συνοδεύονται από έντονες παρασκηνιακές διεργασίες για την προσέγγιση στελεχών και τη δημιουργία ισχυρών συμμαχιών.

Ο Χάρης Δούκας επισκέφθηκε την Πέμπτη τη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, αντάλλαξε απόψεις για το μέλλον του Κινήματος και τόνισε ότι η απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα προέκυψε μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, επικρίνοντας εμμέσως τον Ανδρουλάκη. Επισήμανε ότι ο κόσμος απομακρύνεται από την πολιτική και ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει η ψυχή της δημοκρατικής παράταξης, ενωμένο και χωρίς αποκλεισμούς.

Ο Παύλος Γερουλάνος ξεκινά επίσης περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με προγραμματισμένες επισκέψεις στην Κρήτη και τη Βόρεια Ελλάδα.



Ροη Ειδήσεων