Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΘέματαΤουρισμόςΔΥΠΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εταιριών για συμμετοχή στο...

ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εταιριών για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων από τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρείες για συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα τουριστικά καταλύματα και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο νέο και αναβαθμισμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω της πλατφόρμας gov.gr, στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parohoi-tourismou

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Πάροχοι Κοινωνικού Τουρισμού.

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2024-2025 ξεκίνησε τη Δευτέρα 01/07/2024 και θα διαρκέσει μέχρι τις 30/06/2025, προσφέροντας 300.000 επιταγές με προϋπολογισμό 50 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένο κατά 43% σε σχέση με πέρυσι.

Οι δικαιούχοι μπορούν να απολαύσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα της επιλογής τους από το μητρώο παρόχων, με μια μικρή ιδιωτική συμμετοχή, κατόπιν συνεννόησης με τον πάροχο.

Για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο, προσφέρονται έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ σε καταλύματα των δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας στην Εύβοια, καθώς και στις περιοχές Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Έβρου, προσφέρονται έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Οι επιδοτήσεις παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον Αύγουστο και επίσης για τις περιόδους των Χριστουγέννων (15/12/2024 έως 14/01/2025) και του Πάσχα (11/04/2025 έως 27/04/2025).

Η αυξημένη επιδότηση ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για τα καταλύματα στη Βόρεια Εύβοια, τον Έβρο και τη Θεσσαλία, εκτός των Σποράδων. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos



Ροη Ειδήσεων