Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΟικονομίαΈρχεται παρέμβαση για τις τιμές στο ρεύμα - Τα υπό εξέταση μέτρα

Έρχεται παρέμβαση για τις τιμές στο ρεύμα – Τα υπό εξέταση μέτρα

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα του ηλεκτρικού ρεύματος πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μια πρώτη συζήτηση και παρουσιάστηκαν τα δεδομένα της ανόδου των τιμών της χονδρικής του Ιουλίου και του Αυγούστου. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται εντός των επόμενων ημερών από το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω στο τραπέζι εκτός από την φορολόγηση των υπερκερδών βρίσκεται η επιβολή φόρου στο φυσικό αέριο που εισάγεται στην Ελλάδα ή ακόμη και η επαναφορά του μηχανισμού ανάκτησης εσόδων με την εφαρμογή πλαφόν ανά τεχνολογία ώστε τα πλενονάζοντα έσοδα να διατεθούν υπέρ του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης για να διανέμονται στους καταναλωτές με την μορφή επιδοτήσεων. Στελέχη του ΥΠΕΝ αρνούνται ότι θα επιστρέψουμε στο καθεστώς των επιδοτήσεων ωστόσο ενδεικτική της κυβερνητικής στάσης είναι η χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «εάν προκύψει ανάγκη στήριξης των πολιτών ή των επιχειρήσεων σε ενδεχόμενο υπέρμετρων αυξήσεων στο ρεύμα, το κράτος θα είναι εδώ» προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο».

Νωρίτερα το πρωί διευκρινίσεις για το θέμα των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος παρείχε ο Παύλος Μαρινάκης.

Μιλώντας σήμερα στο Mega διεμήνυσε πως η τιμή λιανικής είναι σε επίπεδα προ κρίσης και ότι δεν χρειάζεται παρέμβαση της κυβέρνησης προς το παρόν. «Φαίνεται ότι δεν θα φτάσουμε στο σημείο που οι τιμές λιανικής θα χρειάζονται να παρέμβει η κυβέρνηση. Δώσαμε το μεγαλύτερο ποσό από κάθε άλλη κυβέρνηση», είπε.



Ροη Ειδήσεων