Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΘέματαΥγείαΓεωργιάδης: «Δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί η διάταξη για επίταξη, αν ανταποκριθούν...

Γεωργιάδης: «Δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί η διάταξη για επίταξη, αν ανταποκριθούν οι γιατροί»

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον ΣΚΑΪ για την απαγόρευση της συνταγογράφησης από ιδιώτες γιατρούς που δεν εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία.

«Η νομοθετική μας πρωτοβουλία έχει παρερμηνευτεί, καθώς η κοινή γνώμη επικεντρώνεται σε ένα άρθρο, ενώ πρόκειται για ένα σύνολο άρθρων του ίδιου νομοσχεδίου. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται αύξηση του επιδόματος στα 2.100 ευρώ για τους γιατρούς που θα πάνε σε απομακρυσμένες περιοχές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, για διάστημα έως τρεις μήνες», ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας:

«Αυξάνουμε τον αριθμό των άγονων περιοχών και τις οικονομικές απολαβές των γιατρών που υπηρετούν σε αυτές. Ένας γιατρός θα παίρνει 7.100 ευρώ επιπλέον το χρόνο με τον νέο νόμο».

Ο κ. Γεωργιάδης ενημέρωσε επίσης ότι επικοινώνησε με ιατρικούς συλλόγους σε περιοχές όπως η Ξάνθη, η Δράμα και η Σπάρτη, και υπάρχει πρόθεση από ιδιώτες γιατρούς να συμμετέχουν εθελοντικά στις εφημερίες, όπως εξήγησε.

«Αν υπάρξει συνέχεια σε αυτήν την προσπάθεια, είναι πιθανό να μην επιβληθούν κυρώσεις σε γιατρούς που αρνούνται να εργαστούν στα νοσοκομεία».



Ροη Ειδήσεων