Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΗ Κάμαλα Χάρις υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ - Εξασφάλισε τη...

Η Κάμαλα Χάρις υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ – Εξασφάλισε τη στήριξη των αντιπροσώπων στο συνέδριο των Δημοκρατικών

Η Κάμαλα Χάρις έχει πλέον την υποστήριξη αρκετών αντιπροσώπων στο συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος, δηλαδή τουλάχιστον 1.967, που θα γίνει τον Αύγουστο στο Σικάγο, και επομένως είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι η υποψήφια του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου μετά την αποχώρηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν από την κούρσα, σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται καταμέτρηση ανά πολιτεία.

Παρόμοιες πληροφορίες έδωσαν και πηγές από την εκστρατεία της Χάρις στο πρακτορείο Reuters, ενώ το Associated Press υπολόγισε ότι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη 2.214 αντιπροσώπων από το σύνολο των περίπου 3.900, δηλαδή περισσότερους από την απαιτούμενη απλή πλειοψηφία. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι ακόμα επίσημη, καθώς οι υπολογισμοί βασίζονται σε δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Οι αντιπρόσωποι που υποστήριζαν τον Μπάιντεν είναι πλέον ελεύθεροι να επιλέξουν, αφού ο πρόεδρος σταμάτησε την επανεκλογική του εκστρατεία την περασμένη Κυριακή. Ο σύζυγός της Χάρις, Doug Emhoff, έγραψε σε ανάρτησή του: «ώρα να γραφτεί ιστορία» δημοσιεύοντας μια φωτογραφία που κρατάει ένα πλακάτ που γράφει «η Κάμαλα για πρόεδρος».



Ροη Ειδήσεων