Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚαιρόςΚαιρός: Φεύγουν τα μελτέμια, έρχονται καταιγίδες

Καιρός: Φεύγουν τα μελτέμια, έρχονται καταιγίδες

Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν σταδιακά σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη η θερμοκρασία θα πέσει και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, ενώ την Πέμπτη αναμένονται καταιγίδες ακόμη και στα νότια ηπειρωτικά, πιθανόν ισχυρές τοπικά.

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι σταδιακά δυτικοί μέχρι 4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι 5 με 6 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 36 με 38 βαθμούς και στα νησιά 30 με 34 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα είναι βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου, με τη μέγιστη στα ανατολικά και βόρεια να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγα σύννεφα το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς.



Ροη Ειδήσεων