Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΜητσοτάκης, Οικονόμου και Σταϊκούρας σε πρωινή επίσκεψη στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ -...

Μητσοτάκης, Οικονόμου και Σταϊκούρας σε πρωινή επίσκεψη στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ – «Στόχος μας είναι 900 νέα λεωφορεία το 2025»

Το αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ. στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη επισκέφθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, 3 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της βάρδιας. Εκεί, ενημερώθηκε για το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου των αστικών συγκοινωνιών και για τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία που ήδη κυκλοφορούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον αρμόδιο υφυπουργό για θέματα Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ο.ΣΥ., Στέφανο Αγιάσογλου, και συνομίλησε με τους οδηγούς των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι κάνουν ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων στις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ήδη κυκλοφορούν τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία, με 140 στην Αθήνα και 110 στη Θεσσαλονίκη, και αναμένονται ακόμα περισσότερα. Μέχρι το τέλος του 2025, στην Αθήνα θα κυκλοφορούν συνολικά 900 καινούργια λεωφορεία. Ο στόχος είναι διπλός: να αντικατασταθούν όλα τα παλιά λεωφορεία με σύγχρονα, φιλικά προς το περιβάλλον, με επαρκή κλιματισμό και πλήρη προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία, και να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων.

Τα νέα λεωφορεία χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, δείχνοντας την προτεραιότητα της κυβέρνησης στη σωστή διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησης να βελτιώσει την ποιότητα των μέσων μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο ΟΑΣΑ και ο ΟΑΣΘ θα τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα, έτσι ώστε οι πολίτες να δουν σύντομα σημαντικές βελτιώσεις.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι ένα από τα πρώτα καθήκοντα που τους ανέθεσε ο πρωθυπουργός ήταν να βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη και να επιτύχουν καλύτερους όρους βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Ένα χρόνο μετά, έχουμε 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, τα οποία βελτιώνουν την αστική κινητικότητα και είναι προσβάσιμα σε όλους. Μέχρι το τέλος του 2025, ο στόλος των λεωφορείων θα έχει ανανεωθεί πλήρως, συμπεριλαμβανομένων 300 λεωφορείων φυσικού αερίου και 211 λεωφορείων στις περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής.



Ροη Ειδήσεων