Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήTop ΕπικαιρότηταΠαραμένει στη φυλακή ο Απόστολος Λύτρας

Παραμένει στη φυλακή ο Απόστολος Λύτρας

Aπέρριψε το συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών το αίτημα του Αποστόλου Λύτρα να βγει από την φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και ο εισαγγελέας είχε προτείνει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με ηλεκτρονικό βραχιολάκι ωστόσο οι δικαστές με πλειοψηφία 2 – 1 έκριναν ότι πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

Ο Απόστολος Λύτρας κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης στις 28 Ιουνίου, υποστηρίζοντας πως δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους, δηλαδή της μη επικοινωνίας με την Σ.Π. και της μετοίκησης από το σπίτι όπου διέμεναν. Ο εισαγγελέας συντάσσεται με το αίτημα του ποινικολόγου για την άρση της προσωρινής κράτησης.

Στην πρόταση του εισαγγελέα που αριθμεί 20 σελίδες, καταλήγει πως ο Απόστολος Λύτρας δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και ύποπτος φυγής αν μπουν περιοριστικοί όροι. Έτσι, καταλήγει στην πρόταση για αποφυλάκιση με βραχιολάκι και κατ’ οίκον περιορισμό, διασφαλίζοντας την παρουσία του ποινικολόγου στη δίκη και τη μη διάπραξη νέων αδικημάτων.

Αν ο Απόστολος Λύτρας αποφυλακιστεί και με ποιους όρους, θα το αποφασίσει το επόμενο χρονικό διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.



Ροη Ειδήσεων