Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φ. Σπανός: 2,7 εκατ. ευρώ από το νέο μας...

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φ. Σπανός: 2,7 εκατ. ευρώ από το νέο μας ΕΣΠΑ για νέα Κοινωνικά Παντοπωλεία και Φαρμακεία

Της Δάφνης Γρηγοριάδη, οικονομικής αναλύτριας

Την διάθεση χρηματοδότησης ύψους 2.780.140 ευρώ για την ίδρυση και λειτουργία νέων Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών ανακοίνωσε ο  Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, για δήμους της περιφέρειας.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027» και τα έργα αφορούν τη δημιουργία και λειτουργία Κοινωνικών Παντοπωλείων, Δομών Παροχής Συσσιτίων και Κοινωνικών Φαρμακείων. 

Όλες οι δομές θα χρηματοδοτηθούν για 3 έτη και θα εξεταστεί η δυνατότητα παράτασης. Η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έργων απευθύνεται σε δήμους της Στερεάς Ελλάδας, με εξαίρεση τους δήμους Δελφών, Θηβαίων, Καρπενησίου, Λαμιέων, Λεβαδέων και Χαλκιδέων, που ήδη υλοποιούν συνεχιζόμενες δράσεις.

«Διαθέτουμε χρηματοδοτήσεις ύψους 2,7 εκατ. ευρώ, από το νέο μας ΕΣΠΑ για να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν νέα Κοινωνικά Παντοπωλεία και Φαρμακεία σε Δήμους της Στερεάς Ελλάδας, πέραν όσων ήδη λειτουργούν στους Δήμους Δελφών, Θηβαίων, Καρπενησίου, Λαμιέων, Λεβαδέων και Χαλκιδέων», δήλωσε στην ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Επιμένουμε σε κοινωνικές δράσεις, γιατί η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων δείχνει τελικά την ποιότητα της Πολιτείας και της κοινωνίας μας. Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας που επιθυμούν να ιδρύσουν νέες κοινωνικές δομές και περιμένουμε να μας καταθέσουν ώριμες προτάσεις».

 Η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη  Στερεάς Ελλάδας έχει πολλαπλές οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις:

Οι νέες δομές θα προσφέρουν βασικά αγαθά σε άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας στη μείωση των οικονομικών ανισοτήτων.

Η λειτουργία των νέων δομών μπορεί να κινητοποιήσει τους πολίτες και να ενισχύσει τον εθελοντισμό, δημιουργώντας ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης.

Με την ίδρυση κοινωνικών φαρμακείων, οι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα λόγω οικονομικών δυσκολιών, θα μπορέσουν να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα. Αυτό θα συμβάλλει στη συνολική βελτίωση της δημόσιας υγείας στην περιοχή.

Επιπλέον η λειτουργία των νέων δομών θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Οι θέσεις αυτές δεν θα περιοριστούν μόνο στη διαχείριση των δομών, αλλά θα επεκταθούν και σε υπηρεσίες όπως η προμήθεια, η διανομή αγαθών και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών. Αυτό θα έχει άμεση θετική επίδραση στην αγορά εργασίας και θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα στις περιοχές που θα υλοποιηθούν τα έργα.

 

 

 



Ροη Ειδήσεων